FARSØ: Der bliver tale om en kulturindsprøjtning af dimensioner, når Farsø som den første by i Nordjylland, den 22. oktober bliver indtaget af kulturen – nærmere bestemt af KulturkarvaneNord, som hen over efteråret drager rundt i Nordjylland.

Ballet, kunst, musik
Med sig har Kulturkaravanen de bedste kulturbidder fra nordjyske Kunsten i Aalborg og Aalborg Symfoniorkester, men også den nationale Kongelige Ballet - med balletmester Nikolaj Hübbe i spidsen, er med.

Farsø Rådhuscenter har scenerne
Arrangementet finder sted i Farsø Rådhuscenter og enhver plads på centergange og i butikker vil blive brugt som scene for de mange kulturelle indslag, der også omfatter lokale aktører.

Optræder i butikker og på torve
Mest opsigtsvækkende bliver sikkert når Den Kongelig Ballet optræder hos Rema 1000 med ”Den døende svane” og ”Ægget”, men der vil også være spejldans med det lokale Motion 60+ i Super Brugsen, såkaldte flash mobs med såvel Aalborg Symfoniorkester og lokale Vesthimmerlands Kulturskole i andre butikker, som naturligvis ikke skal afsløres her.

Også lokale aktører optræder
Ud over Vesthimmerlands Kulturskole har elever fra Farsø Skole og Vesthimmerlands Gymnasium også i den seneste tid forberedt et - eller flere indslag til den særlige happening i Farsø Rådhuscenter.

Ud over optrædener vil man også finde såkaldte installationer - altså kunstværker, udstillet i butikker og desuden en særlig workshop arrangeret af Kunsten i forhallen mod Søndergade. På Centertorvet vil man finde et særligt lydværk af den anerkendte kunstner Morten Poulsen, som dog vil blive midlertidigt afbrudt, når musikere fra Aalborg Symfoniorkester vil give en koncert på Centertorvet.        

Store kulturopleveler ud til borgerne
-Kulturkaravanens fornemmeste opgave er, at bringe de store kulturoplevelser ud til borgerne - lige dér, hvor de bor og har deres hverdag, fortæller kultur- og udviklingskonsulent i Vesthimmerlands Kommune Inge Lise Jæger Sørensen. Vesthimmerland er deltager i KulturkaravaneNord sammen med Nordjyllands øvrige 10 kommuner  

Balletmester Nikolaj Hübbe glæder sig
Balletmester Nikolaj Hübbe ser meget frem til at komme med sine dansere og især i præmierebyen Farsø:
-Jeg glæder mig sindssygt meget, og jeg håber, at danskerne vil tage de mange balletaktiviteter til sig. Ballet er for alle, for dans er en urkraft, som alle kan mærke og intuitivt forstår. Alle danser. Nogle kun med gardinerne godt trukket ned, andre mest til fester. Og så nogle få udvalgte professionelt i kunstens Champions League. Mænd og kvinder som blandt andet er ansat i Den Kongelige Ballet, og som har perfektioneret kroppens bevægelser til den største kunst. De er stjerner. Men de er blevet det ved at udleve en trang til at danse, som vi alle kender. Vi håber også at I vil danse med, når Kulturkaravanen ruller igennem Nordjylland!
 

Det største kulturmøde i Farsø nogensinde
Også formand for Farsø Handelsstandsforening Jørgen Højrup Jensen glæder sig på butikkernes og Farsøs vegne. Sikke nogle oplevelser som borgerne i Vesthimmerland og alle andre der ønsker at deltage kommer til at opleve. Jeg ved, at det bliver en stor oplevelse for mig og mine ansatte. Det bliver et kulturmøde, hvis lige vi hverken før eller siden kommer til at se i Farsø Rådhuscenter.

Af samme årsag sender Farsø Handelsstandsforening også en særlig Kulturkaravane avis på gaden i hele Vesthimmerland i næste uge som beskriver eftermiddagens og aftenens program, samt de særlige kulturelle tilbud fra butikkerne, der naturligvis holder aftenåbent.    

e-max.it: your social media marketing partner