VESTER HORNUM/ULLITS: De to købmænd, Michael Frederiksen og Jens Kristian Knudsen er ganske vist medlem af den samme købmandskæde ”Min Købmand”, men de har indtil nu ikke arbejdet sammen, men det kommer de til nu.

Der er mange – især ældre, der ikke kan befordre sig selv til at komme på dagligvare indkøb. Det er et stigende problem især ude i landsbyerne eller på landet, hvor busafgangene er få og man kan være afhængig af at familie eller venner til at køre med en - eller sågar gøre indkøbene for en.

Vil bringe varer ud
-Det vil vi nu gøre op med og tilbyde vareudbringning hver onsdag, fortæller Michael Frederiksen fra Min Købmand, Vester Hornum og fortsætter:
 

Jens Kristian(Min Købmand, Ullits - red.)og jeg har delt det geografiske område fra Overlade til Gedsted mellem os. Der er tale om en radius på ca. 9 km fra hver butik, som vi gerne vil servicere.  

Vareudbringningen er ikke anderledes end den man kender fra gamle dage, hvor enhver købmand bragte varer ud på en landtur.  

Ugentlig varetur
Vareudbringningen koster 50 kroner pr. gang uanset hvor meget man bestiller. Bestillingen foregår i første omgang ved at man ringer til købmanden og bestiller, og det skal ske senest tirsdag kl. 16.00. Vi indfører også SMS/MMS, således kan man affotografere sin indkøbsseddel og sende den til os, forklarer Michael Frederiksen.  

Vi har varetur hver onsdag og kan bringe alle former for varer fra butikken ud til kunden – også frostvarer.  

-Derfor betinger vi også at kunderne er hjemme, når vi kommer. Varerne bliver altså ikke stillet ved fordøren. Samtidig er der også mulighed for at afgive næste uges bestilling hvis man har lyst til det, tilføjer Jens Kristian Knudsen.

Han har nu haft købmandsbutik i Ullits i 29 år og kan godt huske tiden med vareudbringning, som han også selv har gjort.
 

Service fra den lokale købmand
Michael Frederiksen har derimod kun 1 års fødselsdag som købmand i Vester Hornum, men har haft både engrosbutik og bagerbutik inden han kom til Vester Hornum.  

Og han har allerede indført adskillelige servicer og lokale samarbejder i købmandsbutikken i Vester Hornum indenfor det år han nu har været der. Det betyder at beboerne i Vester Hornum og omegn har serviceres som friskbagt brød, friske fisk, friske blomsterbuketter, håndkøbsmedicin, pakkepost m.m. samlet i deres lokale købmandsbutik som de ellers skal køre til en større by for at få klaret.  

Genindførelsen af vareudbringning er således også Michael Frederiksens idé, som Jens Kristian Knudsen straks var med på.   

Giver hinanden gode råd
Det nye samarbejde har også allerede ført sparring og fællesindkøb til butikkerne med sig.  

-Ja, jeg har aldrig besøgt købmandsbutikken i Vester Hornum før, selvom jeg kender den tidligere købmand Niels Jørgensen meget godt. Vi har aldrig gjort noget ud af at besøge hinanden og hinandens butikker, men jeg må indrømme at det er meget inspirerede, siger Jens Kristian Knudsen, mens de to købmand går rundt i butikken i Vester Hornum og giver hinanden gode råd. 

Michael Frederiksen gør derimod meget ud af at besøge sine kollegaer og han har således også fået sin nærmeste kollega og nye samarbejdspartner Jens Kristian Knudsen med i kredsen.  

Stort vareudvalg
-Jens Kristian har et lidt større butikslokale end mig. Jeg kan også godt bruge 100 kvadratmeter mere, siger Michael Frederiksen. Jeg kan se hvor meget det gør for at komme rundt i butikken, for jeg er jo kendt for at stable varerne i højden for at jeg kan have dem alle. Men jeg vil have de varer i butikken som kunderne efterspørger. De skal ikke gå forgæves, for så mister jeg dem.  

Vigtigt med den lokale opbakning
Netop opbakningen fra de lokale – og man vil have købmandsbutik m.m. i Vester Hornum, mærker Michael Frederiksen tydeligt.
 

Da byen for lidt over et år siden havde kniven for struben m.h.t. købmandsbutikkens videreførelse stod borgerne sammen og tegnede anparter således man kunne købe den bygning som Michael Frederiksens butik nu sidder til leje i.  

 - Jeg er dybt imponeret og taknemmelig for den måde Vester Hornum har taget imod mig og min familie på. Ikke mindst er jeg glad for den store opbakning, som hele byen viser mig. Har jeg brug for hjælp til et eller andet, så er der straks en af byens borgere, der stiller op, siger Michael Frederiksen.  

Det første år er gået godt
Så det første år er gået rigtig godt for den nye købmand, der i denne uge fejrer 1 års fødselsdagen med masser af gode tilbud. På fredag som stemmer overens med åbningsdagen for et år siden disker købmanden op med fødselsdagslagkage og kaffe, slikgaver til børnene og til aften en mindre ølsmagning.

 

e-max.it: your social media marketing partner