HORNUM: At tage på tur i naturens spisekammer, har stor interesse

og kombinationen af natur, frisk luft og gratis mad trak ca. 120 deltagere på skovtur i Jenle Plantage i det smukkeste efterårsvejr, den sidste søndag i september.

Som travle myrer på række marcherede deltagerne fra P- Pladserne ind til naturbasen i Jenle, for at blive inspireret og beroliget i kunsten i at gå på jagt efter ”Vild Mad”. På Naturbasen stod naturvejlederne Lars Wachmann fra Naturstyrelsen og Karin Winther fra Naturekspeditionen i Vesthimmerlands Kommune klar til at gennemgå regler og husketips for indsamling af spiselige svampe og fravælgelse af giftige og uspiselige svampe i skoven.

-Vi har i efterhånden afviklet arrangementet i mange år, og fundet ud af, at en god gennemgang i starten af arrangementet, samt udlevering af en ”pixi-svampefolder” fra netop Jenle Plantage, giver deltagerne gode færdigheder for at tage på tur på egen hånd, fortæller Karin Winther. Efter en time på egen hånd kommer deltagerne tilbage til basen, hvor Lars er klar til at kigge i kurvene, mens jeg sammen med deltagerne tilbereder suppe af de spiselige indsamlede svampe.

Det er et stort tilløbsstykke også selvom vi hvert år fortæller, at vi aldrig har hørt at der er nogen, der er blevet dårlige af vores suppe, men der er mange vi ikke har hørt fra igen, griner Karin Winther. Men det er nu kun en spøg, for vi tager ingen chancer. Alle svampe bliver tjekket inden de kommer i suppen, så alle kan roligt nyde suppen i hyggeligt samvær med de øvrige deltagere og den får altid gode ”madanmeldelser”.

 

e-max.it: your social media marketing partner