VESTHIMMERLAND: Landet over blev der i dag afholdt Frivillig Fredag, således også i Vesthimmerland, hvor fejringen denne gang var henlagt til Dronning Ingrid Hallerne.

Frivillig Fredag opstod i 2011, som en del af det Europæiske Frivilligår, hvor daværende socialminister Benedikte Kiær udråbte den sidste fredag i september til Frivillig Fredag.

På Frivillig Fredag fejres frivilligheden og man hylder de fantastiske frivillige, der hver eneste dag gør en forskel for deres sag, deres medmennesker eller deres lokalområde. Frivillig Fredag sætter fokus på de frivilliges muligheder og skaber nye anledninger til at invitere flere med i de frivillige fællesskaber.

Frivilligt socialt arbejde
I år havde Frivilligrådet i Vesthimmerlands Kommune især valgt at anerkende det frivillige sociale arbejde i kommunen. Der mødre således lidt over 100 frivillige op, som er mennesker som dagligt udfører det frivillige arbejde til glæde og gavne for rigtig mange mennesker.

De blev inviteret til en hyggelig og inspirerende eftermiddag med taler, sang og foredrag  Alt sammen for at hylde frivilligheden. 

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Asger Andersen bød velkommen og sagde bl.a.: Frivillighed er at involvere andre. Men fællesskabet er det vigtigste af alt, for det kan være inkluderende og give liv. Det skal anerkendes –og det er det vi gør i dag.  

Herefter var der koncert og fællessang ved FarsøKoret inden borgmester Per Bach Laursen tog over for at uddele årets frivilligpris. 

Frivilligpris uddelt
Den gik til Anni og Richard Tange fra Næsby for den årelange frivillige indsats for at integrere flygtninge og indvandre i Løgstør området. Med hæderen fulgte også en check på kr. 5.000 

Herefter var der foredrag ved Karsten ”kortbuks” Hansen om ”Originalerne i mit liv”, et let traktement og en afrunding af dagen ved formand for Frivilligrådet Inga Nielsen. 

 

e-max.it: your social media marketing partner