VESTHIMMERLAND: Det myldrer i hvert fald frem både med svampe og svampesamlere ude i skovene for øjeblikket.

Det lune vejr og rette mængde nedbør, har sat ekstra gang i svampene og der er lige nu godt med kantareller, pigsvampe og rørhatte.  

-Svampesamlerne har også de seneste par år ”formeret” sig eksplosivt, hvilket jeg godt forstår, fortæller naturvejleder Karin Winther. Der er en stor glæde, ved at gå på jagt i naturens spisekammer for efterfølgende at tilberede svampene til aftensmaden. 

Inden man begiver sig ud på svampejagt, så er der dog lige et par regler der skal pudses af. Først og fremmest hvor, hvornår og hvor meget man må indsamle.  

Skovens indsamlingsregler
Som hovedregel må du i offentligt ejede skove indsamle døgnet rundt overalt i skoven, mens du i private skove kun må tage det med, du kan nå fra vej og sti og det fra solopgang til solnedgang. 

Det er ikke kun skovens dyr, der kan samle, svampe, bær og frugter i skovene. Vi andre kan også forsyne os i naturens spisekammer. Svampe, bær og frugt må i begrænset omfang samles til privat brug overalt i statens skove og naturområder. Som tommelfingerregel må du samle så meget, at det kan være i en bærepose eller en hat. 

Svampeguide
Har man ikke helt styr på, hvad der kan spises, og hvad man skal lade stå i skoven, så afvikler naturvejleder Lars Wachmann fra Naturstyrelsen og Vesthimmerlands Kommunens naturvejleder, Karin Winther den årlige svampetur i Jenle Plantage i dag søndag. 

- Vi går på svampejagt, og ser på særlige kendetegn for de spiselige svampe, og hører om mange af de andre svampe der findes i plantagen. Vi fortæller om de vigtigste grundregler for indsamling af svampe samt tilbereder en suppe af de indsamlede svampe.  

Så medbring gerne kurv, kniv og krus, så tager vi os af resten med lidt hjælp fra naturens spisekammer, siger de to naturvejledere.

SE ANNONCEN FOR ARRANGEMENTET HER


Vi går på svampejagt, og ser på særlige kendetegn for de spiselige svampe, og hører om mange af de andre svampe der findes i plantagen, fortæller naturvejleder Karin Winther, der sammen med Lars Wachmann står bag svampeturen i Jenle Plantage i dag søndag.  

e-max.it: your social media marketing partner