Galleri jubilæum fejres over 5 dage

HORNUM: 20 år med Galleri Kvisten og 25 år som akvarel maler.

– Det skal fejres med manér og i hele uge 40 det sker, lyder det med et glimt i øjet fra kvinden bag de to jubilæer, Helle Nøhr.

Kreativitet
Helle Nøhr har størstedelen af sit liv beskæftiget sig med det kreative, og gerne inden for flere områder. Det startede ud med, at hun uddannede sig til håndarbejds- og formningslærer og herefter underviste i de kreative fag på friskoler og efterskoler.

Galleri Kvisten
Herefter uddannede hun sig til dekoratør og arbejdede i butik, indtil hun for 20 år siden besluttede sig til at blive selvstændig og starte Galleri Kvisten. Navnet på galleriet var ikke tilfældig, for en del af galleriet blev indrettet på 1. salen af stuehuset på Fadestrupgaard mellem Haubro og Hornum.

Akvarelmaling det foretrukne
Allerede for 25 år siden besluttede hun sig for at akvarelmaling var hendes foretrukne.

Akvarel kan noget helt særligt og har en særlig lethed og transparenthed over sig, uden at det på nogen måde er en let teknik, siger Helle Nøhr.  

Hun startede med landskabsbilleder og kirker. Herefter fulgte blomstermotiver, andre motiver fra naturen og senest engle.  

-Mine motiver stammer fra det jeg ser lige udenfor mit eget vindue, men jeg maler også motiver på opfordring, som f.eks. kirkerne og englene. Jeg maler gerne ud fra farver og laver en serie af billeder som er nøje afstemt efter farve, men til gengæld har forskellige motiver indenfor den samme genre og forskellige størrelser ”lærred”, fortæller Helle Nøhr.  

Det med at farveafstemme og sætte ting sammen er meget kendetegnene for Helle Nøhr og også grunden til Galleri Kvisten hurtigt fik vokseværk på 1. salen, hvor akvarelkunsten blev udvidet med boligudstyr og tekstil, nøje sammensat til boligindretning og gaveartikler. 

På den baggrund har Helle Nøhr en række samarbejdspartnere som også indgår i jubilæumsaktiviteterne. 

Forretningen greb om sig
Forretningen greb om sig og efter at blomsterforretningen lukkede i Hornum, blev hun opfordret til at åbne blomsterbutik. Det blev starten på BlomsterOasen for 13 år siden, som blev indrettet i ombygget malkerum på gården. Herefter fulgte også et festlokale til udlejning men også til lokale udstillinger og forsamlinger.  

Akvareller får fremtrædende rolle
Det er også dette festlokale, der på tirsdag anvendes til Helle Nøhrs akvareller. Først og fremmest vil der være fernisering på 60 nye mallerier som hun har brugt det seneste års tid på at male. Mens en anden væg i lokalet vil afspejle en tidslinje i Helle Nøhrs akvarelmaling – genremæssigt.  

De seneste fem år har Helle Nøhr gjort ekstra meget af ud af ”indpakningen” af akvarellerne, altså rammerne.  

-Det er utroligt hvor meget en ramme gør for et billede. Det har nogle gange været rammerne, der har været udgangspunktet for hvad jeg ville male, fordi rammen netop giver den ekstra dimension, særligt efter at der blevet gjort noget ved den, fortæller Helle Nøhr, der mange gange har malet en guldramme, som havde karakter med udskæringer eller lignende over med mat kalkmaling, og den dermed har fået nyt liv og en ny historie at fortælle. 

– Jeg håber rigtig mange vil kigge forbi og få en oplevelse i forbindelse med jubilæumsdagene og se hvad jeg og mine samarbejdspartnere kan byde på, opfordrer Helle Nøhr.  

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: