FARSØ: I dag var flagallén oppe i Farsø og den røde løber rullet ud foran Farsø Sygehus. Anledningen var fejringen af Farsø Sygehus’ 125 års jubilæum med rundvisninger på sygehuset og kage.

Det skal rettelig siges at Farsø Syge- og Epidemihus blev indviet 1. november 1894, men sygehusets personale, som stod bag lørdagens fejring af sygehuset, fandt det mere optimalt at fejre sygehuset på en lørdag i september fremfor en fredag i november, hvor sygehuset vil være i fuld drift og optaget af patienter.

DSC8072
1
2
DSC8026
3
4
5
6
7
DSC8067

”Maskinrummene” vist frem
Det er ikke første gang at personalet har inviteret indenfor og vist frem i maskinrummene. Det er som altid meget fascinerende og informativt. Og ikke mindst imponerende, for hver gang er der nye funktioner at vise frem og flotte tal der viser markant flere patienter der tjekker ind på Farsø Sygehus.- Ikke kun fra Vesthimmerland men fra hele Nordjylland.

Spørgelystne gæster
Ca. 250 interesserede tog imod rundvisningerne på Farsø Sygehus. Ganske vist ikke så mange som for to år siden, men til gengæld nye og meget spørgelystne gæster, som vidnede om at de ikke før havde set sygehuset indefra. Blandt gæsterne fandt man også børn, som ikke gik så meget op i det informative, men til gengæld meget i apparaturet på operationsstuerne og ambulancen og paramediciner som holdt udenfor.

Flere nyheder
Blandt de nye funktioner var håndkirurgien på den 6. operationsstue og de tilhørende ambulatorier. I forvejen er Farsø Sygehus foregangssygehus for hofte, knæ, skulder og albue, både hvad angår forundersøgelser og operationer. Kun ca. en 1/3 af patienterne skal gennemgå en operation. De øvrige hjælpes med træningsøvelser eller mindre indgreb.

Det medicinske område har over 10.000 konsultationer fordelt på 10 specialer. På Åbent Hus dagen var det endoskopien der blev vist frem. Ikke mindst fordi man har fået tilført en ny kirurg på dette område, som betyder at flere patienter kan ”nøjes” med én - frem for tidligere, flere undersøgelser i mave-tarm systemet.  

Rundvisningerne sluttede af med kagemand, der naturligvis var bagt i husets eget bageri som leverer brød til en stor del af matriklerne under Aalborg Universitetshospital.LÆS OGSÅ:
Jubilæums rundvisninger på Farsø Sygehus

 

e-max.it: your social media marketing partner