HVALPSUND: I dag, på Naturens Dag, kunne man igen i år finde sjove og informative aktiviteter på stranden og tage sig en tur med færgen i Hvalpsund.

På stranden i flot og lunt sensommervejr fandt man det Rullende Naturcenter og Danmarks Naturfredningsforenings Vesthimmerlands afdeling.

2
DSC7795
1
DSC7799
DSC7805
3
DSC7804
DSC7835
DSC7807
DSC7814
DSC7806
DSC7808
DSC7837
DSC7836
DSC7831
4

De talstærkt fremmødte børn og voksne blev straks iført vaders og sendt på opgaver, som man kunne finde løsningerne på ude i Limfjordens vand. De blev sendt afsted med fiskenet og små akvarier, således der kunne indsamles krabber, tangnål, vandmænd og tang.


Naturvejleder Karin Winther stod klar på land til at hjælpe børnene med at studere vanddyrene, så de kunne svare på spørgsmålene. Løste man alle dages opgaver blev  man belønnet med en fuglekasse.  

Efter hver opgave kom de på land med deres fund som blev nærstuderet med lup og med hjælp fra naturvejleder Karin Winther. Og det var nået børnene gik op i. En tangnål fik sågar betegnelsen som ”cute”. 

Hvis der var fjordrejer imellem fundene blev de tilberedt over trangia, så man kunne få en lille smagsprøve.

Naturfredningsforeningen havde denne gang valgt at slå sig ned på stranden i modsætning til de tidligere år, hvor de har befundet sig ombord på Færgen Mary.

Og det var sikkert meget passende for der skulle laves insekthoteller – især til humlebier.

Grunden til at humlebier især er vigtige er at de er med til at bestøve planter og give os frugt og grønt på bordet. Om vinteren er humlebierne også med til at sikre frø og bær til fugle og andre dyr.   

Der blev derfor boret i træstubbe og monteret tag til ly for regn i insektboet. Også andre gemmesteder såsom rør udfyldt med siv blev der fremstillet. Begge dele kunne børnene naturligvis tage med sig hjem, med lovning på at fremstille endnu flere insekthoteller selv hjemme i haven.       

 

 


Sigrid på 2 år, Asbjørn på 5 år og Signe på 8 år var med familien til Naturens Dag i Hvalpsund. Som det ses blev der både studeret med lup og lavet forskellige insekthoteller.

Mange benyttede sig også af en gratis tur med Færgen Mary på tværs af sundet.  

Formålet med Naturens Dag er at gøre børn nysgerrige på naturen og det må siges at være tilfældet i Hvalpsund.           

 

e-max.it: your social media marketing partner