VESTHIMMERLAND: Den 18. september inviterer Sundhedscenter Vesthimmerland og Kultur og Fritid i Vesthimmerlands Kommune alle kommunens seniorer (65+) til en spændende og inspirerende temaeftermiddag i Idrætscenter Lanternen i Løgstør.

Vigtigt at holde sig aktiv hele livet
Formålet er at sætte fokus på en sund seniortilværelse, og de fremmødte vil blive klogere på, hvorfor det er vigtigt at holde sig aktiv hele livet, styrke og bevare mental, fysisk og social sundhed livet igennem.

- Det er vores ambition at give inspiration til, hvordan man kan holde sig sund fysisk og mentalt, samt styrke livskvaliteten også efter et langt aktivt arbejdsliv er overstået. Vi håber på at kunne vise hvilke fantastiske tilbud og muligheder, der specielt findes lokalt i kommunen, siger projektleder på Bevæg dig for livet – Senior, Eva Winther Dalby, som er medarrangør af dagen.  

Idræt om dagen – er populær i Farsø
Et af de nyere tilbud, som er etableret i regi af ”Bevæg dig for livet” og DGI er konceptet ”Idræt om dagen”, som blandt andet har fået stor succes i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø. Konceptet favner netop fysisk, mental og social sundhed, idet seniorer kan dyrke motion på samme tid trods meget forskellige fysiske ressourcer. 

Flere over 65 år
- I de kommende år vil den del af befolkningen, der er over 65 år stige. Man ved at følelsen af livskvalitet hænger sammen med, at vi har fokus på sundhed. Sundhed kan være mange ting, men det at være aktiv og det at have gode relationer, ved man, har en betydning for at man trives og har det godt. Derfor var det naturligt at lave denne eftermiddag på tværs af de to afdelinger og give borgerne mulighed for at få et overblik over hvor mange tilbud der faktisk er i kommunen, som kan støtte den enkelte til at gøre noget for egen sundhed, siger ældrerådgiver og medarrangør fra sundhedscentret, Bente Justesen og fortsætter: 

Præsenterer kommunens mange tilbud
-Foruden en præsentation af et udvalg af kommunens mange tilbud har vi været heldige at få mulighed for at invitere chefpsykolog ved Rigshospitalet Svend Åge Madsen til at slutte dagen af med et spændende og tankevækkende foredrag, omkring de forskelle der er mellem kønnene i forhold til sundhed og sygdom. 

I 1996 blev Svend Aage Madsen chefpsykolog på Rigshospitalet og her klinikchef for Klinik for Psykologi, Pædagogik og Socialrådgivning samt forskningsleder for Psykologisk og psykosocial Forskningsenhed. Har specielt siden 2003 været førende forsker indenfor mænds sundhed og sygdom. 

- Vi håber, at rigtig mange vil møde op og blive inspireret af de mange tilbud vi som kommune tilbyder med henblik på at forblive eller komme i gang med at være aktiv, og passe godt på sundheden, siger Eva Winther Dalby og Bente Justesen

SE ANNONCEN HER

 

 

e-max.it: your social media marketing partner