HVALPSUND: Søndag er der åbent hus i naturen i hele landet, hvor der er ”smagsprøver” på naturaktiviteter.

På Naturens dag i Vesthimmerland er Vesthimmerlands Kommunes naturvejleder Karin Winthers og hendes rullende naturcenter kørt til Hvalpsund Strand med NaturNørds-aktiviteter til lands, til vands og i luften.

Man kan fiske rejer i fjorden og vinde fuglekasser, hvis man kan løse vanddyr opgaverne.

På stranden kan man også bygge insekthoteller sammen Danmarks naturfredningsforening, og ombord på Færgen Mary kan man være heldig at se sælerne på Sundsøretangen. Alt er gratis og i forbindelse med arrangementet er det også gratis for gående at sejle med færgen.  
 

Arrangementet er en del af ”Naturens Dag”, hvor Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening og en lang række foreninger, kommuner, naturvejledere, institutioner mv. inviterer til naturarrangementer over hele landet.

Mærk naturen
Temaet for Naturens Dag i år er ”Mærk Naturen”. Naturen rummer alle sanser. På strand, eng og i skoven er der hundredvis af forskellige overflader, som kan genkendes blot på berøringen. Dunhammer, sten, mos, egebark, sand og brændenælder er tydelige. Og meget mere venter på at blive mærket og opdaget, for hvad er det lige vi mærker med de bare tær, når vi bader i Limfjorden?

-Naturen er noget, vi har tilfælles og som binder os sammen. På Naturens Dag vil vi gerne vise jer, hvor mange muligheder der er i naturen omkring os, og med årets tema sætter vi fokus på naturens mange muligheder for friluftsliv. Der er vildt mange muligheder i naturen, hvad enten det er i skoven, ved havet eller i baghaven. Så tag børnene i hånden, og kom ud på Naturens Dag” siger naturvejleder Karin Winther, der er tovholder for arrangementet i Hvalpsund.

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner