FARSØ: Indtil nu har Farsø Skole haft to 3D-printere, som kun måtte betjenes af en lærer! Det er nu slut.

Science-valgholdet
I år vil 15 elever fra 8. og 9. klasse på science-valgholdet selv samle 3D-printere.

De har ventet spændte siden de startede i skole efter sommerferien. I dag fik eleverne så endelig lov til at pakke papkasserne med samlesættene til 3D-printerne op.

-De kunne selv vælge om de ville samle printeren efter papir-manual eller video-vejledning på engelsk eller dansk, fortæller lærer Lise Sørensen og fortsætter:  

-Videoen tager 30 min. Så eleverne troede inden de kom i gang, at de ville kunne samle printeren på en halv time.  

At lærer Lise Sørensen er lige så opslugt af samlesættet som eleverne er der ingen tvivl om, for hun samlede selv et eksemplar i sommerferien. 

20190829132714
1
2
20190829140556
20190829134529
20190829140110
20190829141459

I bliver ikke færdige i dag
-Jeg havde fortalt dem, at de ikke ville blive færdige i dag, da jeg selv havde prøvet at samle en, og det tog 3 timer. Jeg kunne dog have gjort det på to timer, men en ledning gjorde, at jeg måtte skille det hele ad igen, da den sad fast og var snoet rundt, fortæller Lise Sørensen lidt drillende overfor eleverne, der får dem til at blive endnu mere ivrige. 

Nej, vi tager det helt fra bunden, så eleverne får en bedre forståelse for hvordan en 3D-printer virker, siger Lise Sørensen, så der vil blive brugt nogle lektioner på det.

 

Flere ting kan printes i 3D
Farsø Skole har i et par år haft to 3D-printere, som eleverne indtil nu ikke har måttet røre! Eleverne har kunnet spørge Lise Sørensen - der som den eneste lærer på skolen har haft adgang til printerne, om at starte printningen af deres ting i 3D.  

Den tid er snart slut. Nu skal eleverne selv justere og indstille printerne. Det bliver spændende at se hvad eleverne finder på at bruge printerne til. Indtil nu er de mest brugt i faget ”Håndværk og Design” til modeller og i forbindelse med projektopgaver. Men eleverne i 1. klasse lavede også snefnug til julegaver og i Kulturugen blev printerne brugt til et fælles projekt for Indskolingen.

-Nu regner vi med at flere vil få mulighed for at bruge printerne. Det tager tid at skrive ud på en 3D-printer, og ved at have flere, vil der fremover ikke være ugers ventetid på at få sine modeller og ting printet ud.

Ud over 3D print vil eleverne på science-valgholdet senere på efteråret arbejde med VR og robotter.

 

e-max.it: your social media marketing partner