ALSTRUP: I dag åbner Galleri Alstrup en lyn-udstilling med kunstneren Jens Chr. Jensen.

I forbindelse med ferniseringen præsenteres en ny bog om kunstneren, der er skrevet af, Troels Laursen, Gl. Ullits. 

Bogens titel er ”Fra en ny kant”, handler om Jens Chr. Jensen, der i år er blevet 70 år. Bogen viser og beskriver Jens Chr. Jensens værker gennem tiden og peger på centrale temaer i kunstnerens billedunivers. 

Troels Laursen vil, denne aften, fortælle om bogen og samarbejdet med Jens Chr. Jensen, der også vil fortælle om sine værker.

 

På udstillingen og i bogen vises og beskrives Jens Chr. Jensens værker gennem tiden og peger på centrale temaer i hans billedunivers. Jens Chr. Jensens værker er ofte en stor mængde af det samme materiale, kasserede og defekte ting og sager, som han samler til helheder. Materialerne bliver delvis ukendelige ved første øjekast men danner nye fortællinger og meninger, "fra en ny kant" – heraf udstillingens titel. Dette værk er lavet af gummi og metal.   

Jens Chr. Jensen, er vokset op på landet, og det har lagt grundlaget for hans interesse for naturen og har senere haft afgørende indflydelse på hans kunstneriske virke. Han begyndte med maleriet, senere blev det til assemblager, som igen blev til skulpturer og senest kom så land-art til. 

Jens Chr. Jensen er samler, hvilket danner grundlag for hans værker.  

Ofte en stor mængde af det samme materiale, det andre ville kalde for affald og defekte ting og sager, men som Jensen samler til en helhed. 

Materialerne bliver delvis ukendelige ved første øjekast, og smukke mønstre og fortællinger dukker op “ fra en ny kant”. 

Jensen bor og arbejder i Ikast og har gennem årene udsmykket kirker og offentlige pladser, samt deltaget i udstillinger over hele landet og i udlandet. 

Han er blandt andet repræsenteret på Kirstens Kjærs museum med flere værker, seneste den store ”Brønden” fra sidste efterår og flere kender måske også hans ”Hvepsebo” i Kgs. Thisted. 

Hans finurlig og meget smukke verden af skulpturer og assemblage, der både står på gulvet og hænger på væggene kan ses i Galleri Alstrup frem til den 8. september deraf betegnelsen ”lyn-udstilling”.

 

e-max.it: your social media marketing partner