VESTHIMMERLAND: Overnatningstallene i Vesthimmerland er i rivende udvikling.

De nyeste overnatningsstatistikker fra VisitDenmark viser, at der har været en stigning på 13,5% når man sammenligner de halvårlige overnatningstal (januar-juni) fra 2018 med de nyeste halvårlige tal for 2019.   

Statistikkerne fra VisitDenmark viser desuden også, at Vesthimmerland ikke blot følger med de nordjyske overnatningstal - der er steget med 7,2%, men faktisk oplever en højere stigning. Der er fremgang på Vesthimmerlandske hoteller, feriecentre, campingpladser, feriehuse og lystbådehavnene, og dette understreger, at turismen i Vesthimmerland fortsat er i udvikling, og at forskellige turismeerhverv mærker til den positive turismevækst og stigende turisttrafik.   

Samarbejder med erhvervet trækker turister til
Kigger man nærmere på statistikkerne, kan man se, at de halvårlige overnatningstal i Vesthimmerland består af 85% danske overnatninger og 15% udenlandske. Derfor vil VisitVesthimmerland fortsat have et særligt fokus på det udenlandske marked, og faktisk har der været en stigning med udenlandske overnatninger på 21,1% fra 2018 til 2019. Af de udenlandske overnatninger er der bl.a. betydeligt flere norske overnatninger i 2019, end der var i 2018, og med en stigning på 38,5%, udtaler Turistdirektør Jimmi Stæhr-Petersen: ”I år har vi blandt andet haft markedsføringskampagner i Norge med Landal Rønbjerg Feriepark - der jo især oplever stigende besøgstal af nordmænd. Derfor bekræfter de positive overnatningstal os endnu engang i, at vores samarbejdsindsatser med erhvervet er vigtige for turismen i Vesthimmerland, og at vores fælles tiltag bærer frugt. Vi er meget stolte over, at de gode samarbejder med erhvervet er med til at trække endnu flere turister til vores destination”.  

VisitVesthimmerlands eget overnatningssystem
Da overnatningstallene fra Danmarks Statistik omfatter overnatningssteder med mere end 40 sengepladser og campingpladser med mere end 75 enheder, lavede VisitVesthimmerland i 2018 et online overnatningsregistreringssystem for mindre overnatningssteder som ”Bed & Breakfast” steder. I 2019 har 8 overnatningssteder gennemsnitligt indberettet deres overnatninger pr. uge, og de samlede halvårlige tal herfra, viser, at der i alt er indberettet 1.510 overnatninger i systemet. VisitVesthimmerland håber, at endnu flere overnatningssteder vil være med til at forme et mere retsvisende billede af de samlede overnatninger der finder sted i Vesthimmerland, da mange overnatninger ikke bliver talt med.

 

e-max.it: your social media marketing partner