VESTHIMMERLAND: Aggersborg er en perle i Vesthimmerland, og det synes turisterne tilsyneladende også!

For Vesthimmerlands Museums guider på Aggersborg har der været rig lejlighed for at motionere stemmebåndet i juli måned. Her har de nemlig dagligt været at finde på stedet, og mere end 3.100 besøgende har i denne periode lagt vejen forbi Danmarks største vikingeborg. Heriblandt Laila og Lars Sørensen fra Brørup, der på vej hjem fra sommerhusbesøg i Tranum gjorde holdt ved Aggersborg. De var positivt overraskede over at møde museets guide, som var med til at give besøget en ekstra dimension. Og det er netop tanken med museets tilstedeværelse på lokationen, hvor Harald Blåtand i sidste halvdel af 900-tallet opførte den klart største af de fem danske ringborge.

-Selvom vi satte flere informationsskilte op på stedet her i foråret, så er vi meget bevidste om, at intet slår at møde et levende menneske, forklarer museumsinspektør Maria Clement Hagstrup.

-Dialogen er væsentlig og tit afføder et spørgsmål det næste og her kan guiderne perspektivere og forhåbentlig være med til at sætte den lokale historie ind i et større nationalt perspektiv. Dertil kommer at guidernes tilstedeværelse og lokalkendskab også er med til at turisterne en positiv indgang til Vesthimmerland. Vi spørger naturligvis ind til folks færden og sender dem gerne videre til nogle af de mange andre spændende attraktioner i kommunen eller anbefaler spisesteder og smukke naturoplevelser, understreger Maria Clement Hagstrup.

Konklusionen på endnu en måneds sommerformidling på Aggersborg må derfor være, at vikingetiden til stadighed fascinerer og tiltrækker besøgende fra hele verden.

Nåede man ikke forbi Aggersborg i juli, så er der mulighed for at komme med på rundvisning, når museet tager del i vikingehåndværkertræf på stedet i denne weekend.

 

e-max.it: your social media marketing partner