HVALPSUND: På Herregården Hessel interesserer man sig for de gamle håndværk og traditioner, herunder ølbrygning.

Blandt Hessels mange håndværkerlaug finder man således også Øllauget, som blev etableret for 6 år siden. Lauget har p.t. 11 aktive medlemmer med Knud Krogh som formand, som i øvrigt også tog initiativ til etableringen af lauget for seks år siden.  

Siden er der løbet meget øl gennem ølkarene og lauget går ikke af vejen for at eksperimentere med nye smagsvarianter. Men 5-6 ølvarianter hører dog til laugets faste udvalg, som de også gladelig skænker ud af både på Hessel - men og når lauget deltager ved relaterede arrangementer ude omkring. Til kommende weekends høstarrangement på Hessel regner lauget med at udskænke ca. 50 l. høstøl.   

Kendt brygger besøger Hessel
På næste torsdag beder Øllauget øl-interesserede om at møde op på Hessel.  

Her har man inviteret den kendte brygger Peter Vad Godtbjerg Jensen fra Søgårds Bryghus i Aalborg for at komme at fortælle om ølbrygning. Med fortællingen følger også seks smagsprøver på deres øl.  

Hvis man ligesom Hessels Øllaug også selv forsøger sig med ølbrygning vil Glenn Bøgeskov, der netop sælger dette udstyr, komme med et udvalg af de ting man skal bruge for at kunne brygge sin egen øl.     

Hessels Øllaug vil også byde på smagsprøver på deres øl, ligesom de har allieret sig med et andet Hessel Laug, nemlig Køkkenpigelauget, der byder på hjemmelavede fedtemadder med salt, som passer smagsløgene særdeles godt sammen med øl.           

-Vi håber på en hyggelig og informativ aften, fortæller Knud Krogh. Ikke kun for os i Øllauget, men også alle andre. Han minder om, at man skal melde sig til arrangementet, da der tale om et begrænset deltagerantal. pladser. 

SE ANNONCEN FOR ARRANGEMENTET HER

 

e-max.it: your social media marketing partner