STRANDBY: På tirsdag tages der fat på fem dage med festuge i Strandby.

Mange vil her nok korrigere - det hedder da Idrætsuge i Strandby!

Festuge for alle – og alle aldre
-Nej, det gør den ikke mere, fortæller festugens koordinator Stine Dinesen, for det er en festuge for alle – og alle aldre – og ikke kun dem der har relation til sporten i Strandby, derfor nu Strandby Festuge.    

Det er dog ikke ensbetydende at Strandby IF, som arrangør sammen med Strandby Borgerforening ikke lige lister et par fodboldkampe ind i programmet, for festen foregår trods alt på Strandby Stadion – eller Beach Town Arena, som grønsværen benævnes i folkemunde.   

SE PROGRAMMET FOR STRANDBY FESTUGE HER

Festen varer igen fem dage
Sidste år tog man en dag af programmet, men med mange nye initiativer er festugen i år igen oppe på 5 dage. 

Der lægges ud på tirsdag med Oldboys fodbold og den indledende runde i kortspilsturneringen ”Fedtmule.  

Også onsdag triller fodbolden på Beach Town Arena. Her er det Strandby IF’s nyoprykkede serie 3 hold der spiller en træningskamp.     

Bobspil og Gåbanko
For ikke fodbold interesserede, kan man deltage i Bobspil, som er en nyhed. Man kan øve sig onsdag og torsdag – og har man mod på det deltage i en Bobturnering fredag aften.
 

Torsdag er der Gåbanko omkring Strandby. Et nyt initiativ som blev taget godt imod sidste år og havde 40 deltagere i alle aldre.   

-Man kommer ud i naturen omkring Strandby og får rørt sig og hygger sig samtidig med at der bliver indsamlet numre. Ruten er ikke længere end alle kan være med, opfordrer Stine Dinesen.    

Gåbanko er iøvrigt et rigtigt godt eksempel på en aktivitet som - stor som lille, synes det er hyggeligt at samles om – og det er det festugen drejer sig om, siger Stine Dinesen.   

Bazooka skydning og cykelringridning
Også andre dyster har fået plads på programmet torsdag aften. Som en nyhed Bazooka skydning, som også fortsætter fredag aften.   

For børn og barnelige sjæle gentages cykelringridningen, som blev gennemført for første gang sidste år. Det kræver som bekendt kun at man medbringer sin cykel, så kan man være med. Og der vil naturligvis være præmie til vinderne, oplyser Stine Dinesen.  

 

Seværdige opvisningskampe
Fredag aften har Strandby IF’s serie 3 hold arrangeret en turnerings på grønsværen. Det samme har dameholdet, dog som træningskamp.   

Også lørdag vil der være noget at kigge på fra sidelinjen, hvis man da ikke lige selv er deltager. Her er der tale om familiefodbold.

– Vi håber på at komme op på 6-8 hold, oplyser Stine Dinesen, der ser frem til at modtage de sidste tilmeldinger til turneringen, hvor alle spiller mod alle.
  

Sidste år blev det Bærentzen 2 der blev vinder af Familiefodboldturneringen.    

Som en fast del af Idrætsugens program hører også en opvisningskamp med Ankers Stjerner lørdag eftermiddag. Det er Anker Østergård der står bag ”very-old-boys” holdet med spillere fra 50 til 70 år. Holdet - som egentlig er to hold og som spiller imod hinanden, er ikke kun på banen i forbindelse med Idrætsugen, men holder rent faktisk konditionen og fodboldspillet ved lige hele sommeren igennem, hvor der trænes på banerne i Strandby.  

Krocket – som gadeturnering
I stedet for gadefodbold og gaderundbold, som har været gennemført tidligere, gælder det i år krocket. Så fredag aften gælder det om at samle folk fra gaden, så man kan stille op i krocket turneringen. Det er en turnering hvor alle kan være med, såvel voksne som børn. Turneringen spilles ved bålhytten.   

"Kapsejlads" på Beachtown Arena
En anden dyst hvor det gælder om at samle hold, men hvor man ikke ved hvad men går ind til er en ”kapsejlads” på Beach Town Arena. Så det vil naturligvis ikke blive afsløret her hvad dysten går ud på. Man skal bare møde op.   

Fedtmuleturnering og FIFA- turnering
Den gammelkendte Fedtmuleturnering, som startede tilbage i 1986, og som er en sikker bestanddel i Idrætsugen er naturligvis også på programmet i år. 

Sidste år vandt Verner Nielsen fedtmuletitlen og det forventes naturligvis, at han stiller op igen for at forsvare fedtmuletitlen. Den indledende runde spilles onsdag aften, hvorefter spændingen holdes til fredag aften hvor finalen spilles.     

Da kortspil ikke fænger så meget hos det unge publikum- hvis det ikke vel at mærke er elektronisk, så gør FIFA-fodbold på playstation4 det til gengæld. Turneringen har de seneste år haft pænt med deltagere og derfor er man også begyndt at dele deltagerne op i puljer for ellers vil der blive spillet til langt ud på natten. Det koster ganske vist noget at deltage i turneringen - grundet det meget udstyr, men til gengæld er der ligesom i fedtmuleturneringen, en vandrepokal på højkant. Det skal for en god ordens skyld nævnes, at alle aldre naturligvis er velkomne til at deltage i FIFA-turneringen.     

Særlige aktiviteter for børn
Programmet har naturligvis også aktiviteter der henvender sig til børnene.   

Fredag aften er der ”Børnehjørnet” på Strandby Stadion.  Her arrangeres der snobrødsbagning, ristning af skumfiduser - og andre ting der vil interessere børnene.     

Lørdag vil der være en tegnekonkurrence.   

Derudover vil Strandbys hoppeborg være opstillet på Strandby Stadion alle dage.  

  

Fest og god mad
Efter en god gang eftermiddagskaffe med kage lørdag eftermiddag, lades der op til den store finale på Fest ugen.     

Lørdag aften sluttes der nemlig af med teltmiddag bestående af Helstegt Pattegris m. tilbehør og en efterfølgende svingom til dansemusik. I den forbindelse er der mange der er eller har været tilknyttet Strandby eller fodbolden i Strandby, der dukker op for at være med.   

Arrangørerne Strandby Idrætsforening og Strandby Borgerforening håber på en god opbakning og ønsker alle deltagere en god Festuge i Strandby.

 

e-max.it: your social media marketing partner