FARSØ: Som enhver ved i Farsø og omegn, så er uge 33 ensbetydende med FarSØ festen.

Byfestprogrammet er på vej i postkasserne
Nu da tiden nærmer sig, så er Byfestkomiteen også klar med årets program, som fra kommende weekend vil blive omdelt af nogle af de arrangerende klubber selv, i hvert fald i Farsø by. Det er børn og voksne fra FUIK, Farsø Rideklub og DDS spejderne der vil stå for omdelingen. Dels får de en lille skilling for omdelingen, og så vil de også sørge for at alle postkasser bliver dækket ind og får kendskab til byfestens program. Resten af postnummer 9640 vil modtage bladet onsdag den 7. august sammen med Farsø Avis.    

En rigtig SØfest
Med egen sø og ”sø” i bynavnet, så finder FarSØ festen naturligvis igen i år sted i Farsø Søanlæg. De seneste år hvor festen har fundet tilbage til sit oprindelige tilholdssted er den blevet belønnet med et flot fremmøde af byfestgæster fra Farsø og omegn.

Og hvem husker ikke søndag eftermiddag hvor siderne på byfestteltet er blevet lynet af ud mod søen og den mest idylliske udsigt som en byfest kan have, er lige udenfor. Det er da virkelig en SØ-fest!.
 

Og sådan bliver det naturligvis igen i år.  

Ikke alt som det plejer
Men alligevel bliver ikke alt som det plejer – for forhåbentlig bliver det endnu bedre.
 

Det håber Byfestkomiteen i hvert fald, for den har været på hårdt arbejde op til denne fest.  

-I november sidste år stod vi med et græsareal i Søanlægget uden aftaler med tivoli og telt, fortæller formand for FarSØ Festen, Ole Winkler.  

Grundet ejerskifte havde tivoliet nemlig meddelt FarSØ festen, at de ikke ville komme til Farsø i 2019, og dermed ikke kunne stille det karakteristiske, rummelige bolsjestribede telt til rådighed.  

-Herefter gik et stort arbejde i gang med at finde en løsning, fordi vi VIL have fest i Farsø, lyder det videre fra Ole Winkler.  

Større telt
Den første opgave var at finde et festtelt. Det blev fundet. Et telt opbygget på spær og 85m2 større end ”det bolsjestribede”. 

-Det var vigtigt for os med den størrelse telt, fortæller Ole Winkler, for til festens populæreste programpunkt ”Grisefesten” skal der være plads til minimum 500 personer, scene, dansegulv og bar.  

Ud over at huse mange af festens øvrige programpunkter har Byfestkomiteen også tænkt det praktiske i at nogle udendørs aktiviteter kan rykkes indenfor i tilfælde af regn, som augusts omskiftelige vejr desværre somme tider kan udsætte FarSØ festen for. Der er altså tale om en helgardering – og altså ingen undskyldning for ikke at komme til FarSØ fest. 

Og nye forlystelser
Festpladsen indrettes i år med et indhegnet ”Hoppe-Legeland” til børn. Det betyder at børn kan indløse en dagsbillet til kr. 50,- og kan gå til og fra legelandet hele dagen som de lyster. Ud over flere hoppeborge vil der være rodeotyr, bungeerun m.v. For de voksne er der bl.a. boksebold og skydevogn. Desuden en madvogn.  

-Østergaards Underholdning bemander selv aktiviteterne, så Byfesten har ikke skullet finde ekstra mandskab – i form af frivillige fra klubberne til det. Så det er en rigtig god løsning, siger Ole Winkler.     

Ellers vil festpladsen ligne sig selv med to indgange og toiletvognene placeret nedenfor trappen fra Kirkegårdspladsen.  

Det glæder også Byfesten, at man med den nye indretning af pladsen ikke skal have betænkeligheder med hensyn til strømforholdene, som blev helt udskiftet inden sidste års fest.    

Satser på de gode folkelige aktiviteter
Programmæssigt satses der - som altid, på det festlige, folkelige og fornøjelige – altså de ting der trækker godtfolk til, fremfor at lave et stort omfattende program.
 

Farsø Løbet suppleres med ”Hygge Løbet”
Som det er tradition, så løbes FarSØ festen i gang med Farsø Løbet torsdag aften med start og mål ved Den Jyske Sparekasse i Farsø midtby. Det er dog ikke længere Den Jyske Sparekasse der er arrangør men derimod lokale Farsø Tri og Trim.  

Med den nye arrangør på banen bliver der ud over den kendte Farsø Løbet rute på 6,5 km også en ny rute – ”Hygge Løbet” på 3,1 km, som startet 10 minutter efter Farsø Løbet og har samme rute som første del af Farsø Løbet. Begge ruter har mål i Farsø bymidte. Efter løbene er der præmieoverrækkelse i Byfestteltet i Søanlægget. Der er præmier og medaljer til de 3 hurtigste i hver gruppe i Farsø Løbet, mens der er lodtrækningspræmier til deltagerne i Hyggeløbet. Det fremgår af Byfesthæftet hvordan man melder sig til.    

For de tørstige og spilleglade slutter førsteaftenen af med Øl banko – og så er festen ligesom i gang!.       

Grisefesten hvor godtfolk mødes
FarSØfestens Grisefest er uden sidestykke festens mest populære programpunkt, som der er startet billetsalg til fra i dag fra Centerkiosken i Farsø Rådhuscenter.  

-Vi anbefaler derfor at reservere bord ved billetkøb og at komme i god tid, d.v.s. kl. 18.00, sige Ole Winkler.      

Siden grisefesten blev introduceret for 11 år siden, har grisefesten været udsolgt på forhånd inden den har fundet sted fredag aften. Grundet omstændighederne med udgifter til leje af telt er grisefestbilletten steget med kr. 15,- til kr. 100,-,

- Det er stadig rigtig billigt og priserne i baren er uændrede, siger Ole Winkler, der lover at 500 gæster kan smæske sig i grillbuffet fra Det Lille Slagteri og dansemusik fra Shu-bi-trio. Dette er en fest, som ingen må gå glip af.  
 

Det skal gå hurtigt i baren
Byfestkomiteen har gennem de seneste to år gjort gode erfaringer med et rabatstempelkort med plads til 10x drikkevarer. Det betyder mindre håndtering af kontanter og betalingskort for såvel gæster som hjælpere i baren. Men man kan selvfølgelig også fortsat betale som man har lyst til – også for en enkelt øl, sodavand, drink. 

-Rabatstempelkortet betyder, at der bliver langet betydelig flere drikkevarer over disken – og det skal jo gerne gå hurtigt, forklarer Palle Bro Kristensen fra Byfestkomiteen, men arbejdsfordelingen vil også være sådan, at nogle ekspederer, mens andre står bag fadølsankeret og kun har den opgave at fylde i krusene.   

Palle Bro Kristensen kan også oplyse, at FarSØ Vinen som FarSØ festen introducerede tidligere på året, også vil kunne købes til maden.       

Beer Pong en nyhed
Efter to års forsøg med henholdsvis ølsmagning og ginsmagning viger disse til fordel for en Beer Pong turnering lørdag aften.   

-Vi ser meget frem til hvordan det nye tiltag bliver taget imod, siger Palle Bro Kristensen, der også beklager en lille trykfejl på forsiden af Byfesthæftet, hvor der står det koster kr. 250 at deltage. Det gør det ikke. Man betaler for de øl man deltager med.  

Senere på aftenen er der diskotek for de unge. Her gør Palle Bro Kristensen opmærksom på at unge under 18 år gerne må komme i teltet, men der ikke udskænkning af øl og alkohol til dem. De kan derfor godt være forberedt på at vise legitimation ved indgangen og de vil få et armbånd, der viser om de er over eller under 18 år.   

Optog til sædvanlig tid
Om søndagen rykker Optoget frem til sit sædvanlige starttidspunkt kl. 13.00. Herefter foregår resten af festen i Farsø Søanlæg med forlystelser for børnene, livemusik for de voksne i teltet og slantefest – som er en nyhede, fra kl. 18.00-20.00, hvorefter FarSØ Festen siger tak for i år.     

- Lad os igen få en helt fantastisk hyggelig fest i Søanlægget . Det ønsker jeg, siger Ole Winkler, der i det hele taget ønsker en god tilslutning til festen. For uden gæster ingen fest, påpeger han.        

Som nævnt ender byfesthæftet i postkassen hos husstande i og omkring Farsø indenfor den kommende uge. Heri vil alle programpunkter og praktiske informationer omkring Farsø Festen fremgå. Programmet viser også med al tydelighed at festen har en god opbakning fra de lokale erhvervsdrivende. 

- Støt derfor vore annoncører – de støtter nemlig os, siger Ole Winkler.   

Bag FarSØ Festen står klubberne FUIK, Farsø KFUM HK, Farsø Rideklub og Farsø Motionsklub og de mange frivillige under festen arbejder alle for et overskud på FarSØ Festen, som kan gå til ungdomsarbejdet i klubberne. Det vurderes at ca.300 frivillige fra klubberne er i gang under festen og de lægger ca. 1.200 timer i arbejdet. Det er da en indsats som skal belønnes og det kan man altså gøre ved at møde flittigt op til FarSØ festen i uge 33!.           

 

 

e-max.it: your social media marketing partner