VESTHIMMERLAND: Kommunens yngste byrådsmedlem, 20 – årige Peter Harbo, udtræder snarligt af Vesthimmerlands Kommunes byråd,

da han er én blandt de 65.714 ansøgere som fredag blev tilbudt en studieplads. 

Studieplads i København
I Peter Harbos tilfælde fører dette ham til København, og nærmere bestemt til Copenhagen Business School (CBS), hvor han skal studere BSc i International Shipping and Trade. Et liv i København betyder, at Peter ikke længere kan varetage posten som byrådsmedlem i Vesthimmerland, og af den årsag må han lade sit mandat gå videre.
 

Ikke en nem beslutning
-Det har bestemt ikke være nogen nem beslutning. Det er her jeg er vokset op, og her jeg hører hjemme. Oprindeligt var planen, at jeg ville læse statskundskab i Aarhus og under studietiden blive boende i Vesthimmerlands Kommune. Sidenhen fik jeg øje på shippinguddannelsen på CBS – og efter at have besøgt såvel studiet på Aarhus Universitet som studiet på CBS, har jeg måttet erkende, at det er den merkantile uddannelse, jeg brænder for, siger Peter Harbo. 

Jeg er ekstrem ærgerlig over at måtte forlade mit mandat i byrådet – og ærgerlig over at fraflytte vores dejlige kommune. Men hjertet vil, hvad hjertet vil – og jeg skylder en stor tak til alle mine støtter og de fantastiske mennesker, der gav mig mandatet – men jeg er også spændt på, hvad fremtiden byder, lyder det videre fra Peter Harbo.  

Overlader trygt stolen i byrådssalen
Men rent politisk finder Peter Harbo megen trøst i at overlade stolen i byrådssalen til Jakob Dyrman. 

Jeg ved, at Jakob er en stærk personlighed med skarpe holdninger. Og så besidder Jakob mange af de samme værdier som jeg selv, ligesom han kender meget til den unge målgruppe i kraft af sit arbejde som gymnasielærer på Vesthimmerlands Gymnasium.Jeg glæder mig til at se, hvad Jakob kan udrette, men vigtigst af alt er jeg sikker på, at han kommer til at gøre det fantastisk. 

Kommende byrådsmedlem glæder sig
Det er også tydeligt, at 46-årige Jakob Dyrman, bosiddende i Aars, glæder sig til at kunne trække i arbejdstøjet.


Peter Harbos mandat går videre til Venstres Jakob Dyrman, der indtræder i Byrådet samt en række udvalg her efter sommerferien.      
 

-Først og fremmest vil jeg ønske Peter tillykke med, at han er kommet ind på CBS i København, herunder et studie som det virkelig at svært at komme ind på. Det er flot gået, udtaler Jakob Dyrman indledningsvist om situationen. 

-Det mandat jeg kommer til at overtage fra Peter, skylder jeg naturligvis en stor tak for til de mange vælgere i kommunen, som stemte på mig i forbindelse med sidste kommunalvalg. De bærer æren for, at jeg nu kan få lov at gøre min indflydelse gældende i byrådssalen, så tak for det, siger Jakob Dyrman.   

Ligesom Peter, understreger Jakob også, at han er parat til at føre de samme værdier videre, som indtil nu har været ført til torvs fra stolen i byrådssalen. 

-I de to udvalg Peter har været medlem af siden 1. januar 2018, er jeg naturligvis klar til at videreføre mange af de samme værdier, som Peter har stået for – Vi har begge det som hjerteblod at arbejde for de unge i kommunen, men jeg glæder mig også til at sætte mit eget præg i udvalgene siger Jakob Dyrman, inden han slår fast, at det ikke er givet, at det lige præcis bliver de to udvalg, han skal indtage en plads i.  

-Om det er nøjagtigt er de udvalg, jeg kommer til at sidde i, må vi have vendt i Venstres byrådsgruppe, for der kan naturligvis forekomme rokeringer – men jeg er klar, og jeg glæder mig, siger Jakob Dyrman.

 

e-max.it: your social media marketing partner