Våd høst i Farsø centrum – FOTOS

FARSØ: Det var ikke høstvejr mandag aften, så derfor gjorde det ikke Veterantraktorgruppen noget, at køre deres gamle mejetærskere,

heraf nogle bugserede, selvbindere, river, pressere og kornvogne ind midt i Farsø bymidte, hvor Landmandsliv – Høst by Night, mandag aften fandt sted i forbindelse med Farsøs Hot Sommer mandage. 

Regnen visket væk
Heldigvis afskrækkede regnen heller ikke publikum, for det var en temperaturmild aften. Iført regntøj og paraplyer begav man sig rundt på det afspærrede område. Og havde man brug for siddeplads for at indtage aftensmaden eller noget at drikke, ja så stod Flagkorpset klar med svaber for at viske regnvandet af borde og bænke.    

En familieaften
En hestevogn og lyden af de karakteristiske hovslag fra heste lød også i gadebilledet i Farsø midtby, som bragte familierne på rundtur. At få lov at sidde på en traktor – selvom det var i regntøj, var heller ikke værst synes børnene.

 

I gadebilledet fandt man også en kæmpestor, topmoderne gul New Holland mejetærsker fra Farmas, som var parkeret lige midt i lyskrydset. Den Levende Landsby havde også taget høstredskaber med – og det var de manuelle. Til at vedligeholde disse ting var smeden og andre håndværkere også med, som blev fulgt nøje af interesserede børn.    

 

Butiksindehaver tog udfordringen op med 4-hjulet vogn
Veterantraktorgruppen havde også fundet på en lille konkurrence, nemlig bakning med 4-hjulet vogn, som ikke er let og som syv duellanter gav sig i kast under overværelse af mange tilskuere.

 

Blandt deltagerne var butiksindehaver Jan Holm, der på aftenen også befandt sig på pladsen med sin torvebod fra Stil og Sko. Jan Holm havde aldrig prøvet at bakke med 4-hjulet vogn, så det skulle da prøves!. Selv synes han, at han er rimelig ferm til at bakke med traileren efter bilen. Men det skulle vise sig at være svært med den 4-hjulede – også selvom han prøvede at lure kunsten af fra sine erfarne meddeltagere. Det gjaldt langt fra kun om at bakke lige bagud, der skulle korrigeres fra forhjulene på den røde Massey Ferguson hele tiden, ellers var den 4-hjulede vogn ikke til at styre. Jan Holm fik op til flere forsøg, men det lykkedes ikke. Og de fik de mange tilskuere til at klappe anerkendende for forsøget, da det var tydeligt, at det ikke bare er ligesådan at bakke med en 4-hjulet vogn. Dertil kan man lægge, at det ikke var ualmindeligt i høsttiden, at man netop brugte den 4-hjulede vogn til høstlæsset.   

Udstilling på Torvet 1
Søgte man lidt tørvejr kunne man besøge udstillingen ”Fra Torps Maskinværksted til Time”. Der var der mange der gjorde og blev grebet af billedudstillingen som fik ord med på vejen af Per Cæsar Torp.  

Der er altid tørvejr i centret
Som alle ved så er der altid tørvejr i Farsø Rådhuscenter. Derfor var det heller ikke afskrækkende at tage familien under armen og begive sig til Farsø mandag aften. Ud over sommerhandel i butikkerne var der også ansigtsmaling, popcorn og mulighed for aftensmad i tørvejr på Centertorvet, som mange benyttede sig af.     

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: