FARSØ: I sommeren 1969 blev der udenfor Kliplev i Sønderjylland arrangeret en spejderlejr, hvor temaet var vikingetiden.

Man brugte bl.a. lejren på at opbygge en kopi af den gamle vikingeby Hedeby. Det udviklede sig med årene og vikingebyen blev stående og indgår i dag som en del af spejdercenteret Stevninghus. 

I år er det således 50 år siden, at den første Hedeby-lejr fandt sted. Det blev markeret med en jubilæumslejr, “The Vikings Strikes Back”, som også havde deltagelse af de blå spejdere fra Farsø - 1. Farsø Flok & Trop. Troppen stillede med 20 deltagere, minier, juniorer, tropsspejdere og ledere på lejren, hvor man var med fra tirsdag til søndag - den store lejr fortsætter dog for nogles vedkommende helt frem til torsdag. 

At der er tale om en international lejr, kunne man tydeligt mærke i Farsøs lejr, hvor man havde naboer fra Skotland og Israel. Det gav anledning til, at de danske spejdere prøvede at gå med kilt, som er en del af de skotske spejderes uniform. 

Lejren bød ud over lejrhygge i telte og ved bålet også på en lang række aktiviteter, hvor der blandt andet blev smedet, sejlet på tømmerflåde og arrangeret fotosafari rundt på pladsen. 


Spejderne fra Farsø var også rundt på pladsen for at uddele gratis krammere.

I løbet af ugen var der også besøg hjemme fra det vesthimmerlandske, så forældre og søskende kunne se lejren og mærke den gode stemning, som ikke lod sig påvirke af, at de sidste dage gav en del regn. 

Da der var tale om et 50 års jubilæum, blev det naturligvis markeret på forskellig vis, og det var særdeles populært, da vikingerne kaprede isvognen og uddelte gratis is til alle lejrens deltagere. 

Søndag blev rafterne pillet ned, bålpladsen dækket med tørv og lejren ryddet, så ingen kan se, at 20 mennesker har boet på stedet i en lille uge. 

Nu er der sommerferie, indtil spejderne indleder det nye spejderår med spejderstart i august.

 

e-max.it: your social media marketing partner