ERTEBØLLE: Stenaldercenter Ertebølle summer af liv i hele uge 28, hvor mere end 60 stenalderentusiaster fra hele Europa hver dag levendegør det nye udendørs oplevelseslandskab.

European Stone Age Gathering er et internationalt forum, hvor folk med interesse for stenalderen mødes og udveksler viden - og ikke mindst færdigheder. 

Stenaldercenter Ertebølle garanterer, at der hver dag i uge 28 er mulighed for at opleve stenalderen helt  tæt på - og ikke mindst formidlet af særdeles dygtige folk inden for feltet.

Det er første gang at den internationale festival afholdes på Stenaldercenter Ertebølle, hvor det nye, store udendørs anlæg udgør de perfekte rammer for en hel uges "nørderi".


Træd ind i Stenalderen i denne uge, hvor stenalderentusiaster fra hele Europa viser, hvad de kan inden for de mange forskellige håndværk der hører stenalderen til.
 

-Festivalen er et forum, hvor stenalderentusiaster fra hele Europa en gang om året mødes for at udveksle viden og erfaring og ikke mindst vise, hvad de kan inden for de mange forskellige håndværk, fortæller arkæolog og aktivitetsleder Christine Sonne-Jensen fra Stenaldercenter Ertebølle. Planlægningen af begivenheden har stået på siden februar måned. De mange deltagere vil være at møde i de nye udendørs værksteder og hytter, hvor de hele ugen - naturligvis iklædt "reglementeret" skindtøj - vil vise deres kunnen og samtidig formidle deres store viden om oldtidens længste periode: Stenalderen.  

European Stone Age Gathering har sin oprindelse i Tyskland, hvor museumspædagogen, Werner Pfeifer, fra Steinzeitpark Dithmarschen i 2017 for første gang inviterede arkæologer, museumsformidlere, studerende og andre med en fælles passion for stenalderen til at mødes på museet i Albersdorf for at skabe et stenaldernetværk på tværs af Europas grænser. Deltagere fra 13 nationer tog del, og siden er festivalen blot vokset sig større.  

For deltagerne handler det om at mødes og eksperimentere inden for det arkæologiske felt, og man kunne måske forledes til at tro, at det foregik helt uformelt, men der er klart nedskrevne regler for, præcis hvordan deltagerne forventes at agere. Stenalderen bliver taget alvorligt, og derfor er der også krav om, at aktørerne alle syv dage er iført skindtøj, kun anvender stenalderredskaber, hvad enten det drejer sig om remedier til madlavning eller forskellige former for håndværk, og kort sagt lever i stenalderen.  

Derfor kan begivenheden heller ikke finde sted hvor som helst. Omgivelserne skal naturligvis passe til formidlingen og indeholde bl.a. hytter, bålsteder m.v., hvorfor Stenaldercenter Ertebølle i år er en helt oplagt placering af festivalen.  

-Vore gæster vil blive mødt af super dygtige mennesker, som alle har et indgående kendskab til alle aspekter af stenalderlivet, så der venter de besøgende en helt særlig oplevelse, lover Christine Sonne-Jensen.

SE ANNONCEN FOR STENALDERFESTIVALEN HER 

FAKTA: Stenaldercenter Ertebølle
Stenaldercenter Ertebølle  er Danmarks eneste oplevelsescenter til formidling af stenalderens Ertebøllekultur. Ertebølle har lagt navn til den sidste del af jægerstenalderen efter den store affaldsdynge, der blev skabt af stenalderens jægere ved den gamle kystlinje ca. 500 m sydøst fra stenaldercentret.
 

I sommerugerne summer stenaldercentret af liv. Få stenalderen helt ind under huden i det nye, store udendørs oplevelseslandskab og oplev i de mange forskellige værksteder stenalderen med alle sanser. Gå i stenalderfolkets fodspor og prøv kræfter med jagt, sejlads, flinthugning og ikke mindst dagliglivet i stenalderen. Her er masser af sjove og udfordrende aktiviteter for både store og små. 

Stenaldercenter Ertebølle er omgivet af natur- og kulturhistoriske seværdigheder, der rummer store autentiske oplevelsespotentialer.

 

e-max.it: your social media marketing partner