TREND: TV2/Nord sendte i sidste måned en historie, hvor overskriften lød "Dumpekarakter til Trend Strand" på baggrund af analyser fra Miljøstyrelsen.

Badeforholdene på Trend Strand er dog slet ikke til dumpekarakter, men rigtig fine, hvis man bader det anbefalede sted.  

Vesthimmerlands Kommune, og tidligere Løgstør Kommune, har gennem rigtig mange år taget mange prøver at badevandet i Trend. Prøverne er taget ved ”Købmanden” – P-pladsen ved Gl. Amtsvej 30, hvor man går under viadukten til stranden, og der har aldrig været store problemer med kvaliteten af badevandet. Derfor kan man sagtens bade der. 

I 2013 blev der bygget ny toiletbygning og lavet rampe til vandet på Viborgvej 552B og så besluttede man, at prøverne skulle tages der i stedet, og det har man så gjort i 2014-2017. De viste desværre at vandkvaliteten på dette sted tit er ringe med mange bakterier. 

Fra 2018 bliver prøverne igen taget ved ”Købmanden”. Der tages 10 prøver i perioden 1. juni -1. september hvert år. 

Miljøstyrelsen beregner en badevands-klassifikation på baggrund af de seneste 4 års analyser, og fordi gennemsnittet over de seneste 4 år stadig er alt for højt, er klassifikationen ved Miljøstyrelsen ”Ringe” – også i 2019. Fra næste år forventer Vesthimmerlands Kommune, at det bliver bedre, og så vil det hvide badevandsflag igen blive hængt op. 

Vesthimmerlands Kommune har opsat en planche ved Viborgvej 552B, der viser at man fraråder badning, men man kan fortsat bruge stationen til surfing og anden sejlads, og man har mulighed for at skylle sig under bruseren, når man kommer på land. 

Ved ”købmanden” opsætter kommunen nu igen løbende analyseresultaterne på opslagstavlen ved toiletbygningen. Ved ”købmanden” kan man trygt bade, hvis ikke der er skiltet med andet på opslagstavlen.  

Der vil blive opsat skilt med badeforbud, hvis en enkelt analyse viser højt kimtal som følge af bakterier fra fjorden – Så hold øje med opslagstavlen.


De frarådes derimod at bade ud for surferbygningen på Trend Strand. Her har flere målinger vist for mange bakterier i vandet.

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner