HVALPSUND: I sommerferien- og i særdeleshed i juli, er der masser af ekstra aktiviteter og rundvisninger på Herregården Hessel. 

Det betyder, at man virkelig kan få lejlighed til at indleve sig i Hessels historie og hvordan dagligdagen var på den gamle herregård.  

Der vil således hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i juli måned være aktiviteter på den gamle herregård, hvor gæsterne ”tages i hånden” og får et særligt kendskab til Hessel. 

På mandage kan man få smag for snaps og de planter der har tilknytning Hessel og Louns Halvøen.         

På tirsdage kan man komme på en guidet vandretur på Hessels jorder, med spor tilbage til Stenalderen og få historien om hvornår, hvorfor og hvordan Hessel blev bygget.     

Fem onsdagevil der være smede i arbejde, køkkenpiger der laver spiseligt af en slags i forvalterboligen, vask på gårdspladsen, vævere i vævestuen, filtning, spinding, trædrejning, rebslagning, lysstøbning.  Der kan også være gamle lege og meget andet. Alle sammen aktiviteter som børn aktivt kan deltage i og lære af. Børnene vil også blive tilbudt at blive klædt ud i Hesseltøj, så man rigtig kan indleve sig i tiden.     

Torsdage vil der være rundvisning i Hessels bygninger, hvor man får fortællingen om de folk der har boet på Hessel gennem tiderne og om livet som tjenestefolk og som herskab.

Juli byder også på en række arrangementer så som ”Store Kagedag”, en ”Snapserutetur”, en koncert i den gamle lade med ”Kristian Lilholt, Ida Friis Virenfeldt og Lasse Jørgensen og endelig en sangaften med danske sange ledt an af Else Marie Spanggaard Drost, der ligeledes kommer til at foregå i den gamle lade.   

Med andre ord vil Herregården Hessel syde af aktiviteter denne sommer, der vil interessere såvel turister som lokale.      

SE ANNONCEN FOR HESSEL HER

 

e-max.it: your social media marketing partner