ERTEBØLLE: Ca. 50 - heriblandt 13-14 Byrådspolitikere deltog her til aften i Vesthimmerlands Kommunes debut med "Forsamlingshusmøder".

Det blev afholdt i Ertebølle, som selv havde budt sig til som første afholdelsessted.  

Formand for Borgerinddragelsesudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Lars Andresen fortæller, at han havde en vis portion sommerfugle i maven forud for mødet. Men mødet blev lige som han havde håbet, en fin dialog mellem borgere og politikere, og emner som man har taget til sig og vil tage med sig til videre  behandling i de politiske udvalg eller forvaltninger.  

I den første del af mødet stillede borgerne - der hovedsagelig kom fra Ertebølle og Strandby, spørgsmål og forslag til panelet af politikere. 

Her blev ønsket om etablering af en cykelsti fra Strandby og til Ertebølle – om muligt gerne med et forløb helt fra Farsø, bragt frem.  Men også emner som sommerhuse som helårsboliger. Vagtlægeordning og medicin udenfor åbningstid og Skrotpladser i landsbyer blev drøftet.  Og noget så lokalt som Skive Kommunes dumpningstilladelse ud for Ertebølles kyst, var også blandt emnerne.    

Alle meget nærværende forhold, som også efterfølgende blev diskuteret borgerne og politikerne imellem over en kop kaffe og brød.  

Og især ved denne del af mødet – ude ved bordene, viste det sit værd og at politikerne virkelig er tilgængelige og gerne lader sig involvere.

Her kom der konkrete forslag på bordet til hvordan vi udvikler de små samfund og hvordan man trækker unge mennesker til.   

Med en så flot en start, ser Borgerinddragelsesudvalget nu frem til næste ”Forsamlingshusmøde” der afholdes i Aars til efteråret. 

 

e-max.it: your social media marketing partner