ÆldreSagen Farsø på rejse i Tyskland

FARSØ: Med sjæl og sind fyldt af indtryk og oplevelser vendte 48 glade og opstemte seniorer fra Farsø og omegn sidste torsdag aften tilbage til hjemegnen efter en fem dages spændende rejse til Merseburg, Halle og Leipzig i Sachsen, Tyskland.

Busrejsen er et samarbejde mellem Midtbus, Jylland og Ældre Sagen Farsøs bestyrelse; et samarbejde, som har udviklet sig særdeles positivt og tilfredsstillende. Det er således fremdeles lykkedes at finde seværdigheder og skabe oplevelser, så der er for enhver smag.

 

Og smag i bogstaveligste forstand; for på denne rejse besøgte seniorerne chokoladefabrikken Halloren i Halle, hvor der sandelig ikke blev fedtet med smagsprøver, men heller ikke med indkøb til de kære derhjemme – og lidt ekstra til sig selv. Naturligvis. Også på ”champagnefabrikken” Rotkäppchen vankede der smagsprøver på den ædle, men i produktion utrolig komplicerede fremstillingsproces, som det er at lave ”sekt” – som den tyske champagne hedder. 

En middelaldermiddag i riddersalen på en rigtig middelalderborg – Rudelsburg – manglede selvfølgelig heller ikke. Ikke nok med dette: riddermåltidet blev indtaget under opsyn af mundskænken og fogeden, som mundskænken udpegede blandt gæsterne. Andre seniorer deltog som statister i et muntert skuespil, om det så var at stå som scenetæppe, træ, pippe som en nattergal eller løbe afsted som svin, hund eller jæger – alt sammen under stor moro og høj latter. Masser af løjer og gøgl under måltidet, som naturligvis også blev indtaget på middelaldervis – med fingrene. 

Et ophold i den smukke by Leipzig var en spændende del af rejseprogrammet. Her blev der serveret en opulent frokosttallerken for himmerlændingene i den berømte ”Auerbach Keller”, hvorefter der var et par timers rådighed til shopping på Leipzigs hovedstrøg. 

Rejsens dansktalende guide Bärbel – vokset op i DDR-tiden – førte senere seniorerne hen til Nicolai-kirken, hvor Leipzigs borgere forsamledes i 1989 under de såkaldte mandagsmøder, som den 3. november 1989 førte til murens fald og den tyske genforening. 

Dagen efter – og som et stemningsfyldt punktum – foretog gruppen en hyggelig og gemytlig aftensejltur på floden Saale. I den lune aften spiste seniorerne et overdådigt gullasch-måltid med rødkål og dertil ”Schwarzbier”. Også en slusning indgik i sejlturen, og mens vandet steg i slusen, underholdt skibets kaptajn svingende sin trækharmonika med tyske sømandsviser – som desværre ingen i rejseselskabet kendte.
 

Ankommet tilbage til Danmark gjorde bussen et sidste holdt ved Simested kro, hvor et velsmagende måltid oksesteg blev sat til livs. Således mætte og yderst tilfredse begav selskabet sig senere den sidste bid vej til Farsø.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: