FARSØ: I dag kan Højgårdens Børnehave & Vuggestue fejre 50 års fødselsdag. Med en sådan alder er den populære børnehave i Farsø dermed Vesthimmerlands ældste.

Børnehaven blev opført da det nye Højgårds parcelhuskvarter skød op i slutningen af 1960’erne og var klart underdimensioneret. Børnehaven er blevet udvidet op til flere gange siden og senest med vuggestue. I dag går 40 børnehavebørn og 12 vuggestuebørn her. Højgårdens Børnehave & Vuggestue er den ene – og faktisk den mindste, ud af tre børnehaver i Farsø by.  


Alle børn havde glædet sig til festen. Her et det vuggestuebarn der hilser på Højgårdens leder Hanna Jensen.

I anledning af fødselsdagen var der opstillet telt foran børnehaven, hvor der om formiddagen - inden børnene skulle hen for at sove til middag, var inviteret til reception. Her mødte tidligere ansatte, tidligere ledere, kollegaer fra byens øvrige børnehaver, samarbejdspartnere og kommunens borgmester Per Bach Laursen, kommunaldirektør Henrik Kruse og formand for Børne- og Skoleudvalget Inger Nielsen, op for at ønske tillykke.  


Der var også en hilsen fra Farsøs øvrige børnehaver og dagplejere med ønsket om at fortsætte det gode arbejde og samarbejde. 

Dette blev kvitteret med tre energifyldte sange fra børnehavebørnene. Først en egen-komponeret fødselsdagssag, der naturligvis gik på melodien ” I dag er det …”, herefter den hoppende DGI sang som signalerede børnehavens DGI certificering for mere idræt og bevægelse i dagligdagen. Til sidst blev vandsangen fremført, som blev komponeret i forbindelse med børnehavens nylige emneuge om vand.  


Børnehavebørnene fremførte 3 sange – og de gav den fuld gas. Bemærk teltet var udsmykket med børnenes ansigter som blomster. 

Børnehaveleder Hanna Jensen, der har været leder siden 2001, havde været i arkiverne og havde samtidigt haft lommeregneren fremme. Hun kunne i fødselsdagstalen fortælle, at der kun har været 5 ledere gennem de 50 år. Hun kunne i sin videre talstatistik fortælle, at 1.025 børn har gået i børnehaven, at der er drukket 72.000 liter mælk.  

DSC4065
DSC4066
DSC4075
DSC4069
DSC4076
DSC4077
DSC4083
DSC4085
DSC4121
DSC4102
DSC4116
DSC4117
DSC4126
DSC4130
DSC4129

-Og så kan man slet ikke lade være med at tænke på hvor meget tegnepapir, hvor mange perler, hvor meget maling der er købt ind - for slet ikke at snakke om de store mængder toiletpapir og de mange kilometer, der er cyklet på legepladsen, lød det videre fra Hanna Jensen 

Men vi har altid tænkt på at det her sted skulle være en oplevelse for børn og voksne i fællesskab, og det er et hus i bevægelse. Vi tænker på at gøre det bedste for børnene og tænker på at give den bedste start på livet, trygge og gode venner, fællesskab og masser af legeplads. Børn fortjener et godt børneliv og det har vi et ansvar for.  

For at fortsætte nostalgien, så fandt jeg den første regning for legetøj. Den var fra Byg og Leg. Der blev købt puslespil, køkkenlegetøj, tallerkenrække, lastbil, biler, toge, dukker, dukkehuse – og hold nu fast, for kun 5.834 kr. Det var det udstyr der skulle til for at komme i gang med at lege.  

Efter sange og tale blev der budt på røde pølser og kakaomælk. Noget såvel børn som voksne kunne lide, mens dannebrogsflagene blafrede rundt omkring børnehaven.  

Børnehaven havde selv skrevet fødselsdagssangen der beskrev hvad der skulle ske på dagen. 

Der var også nostalgi og kigget i fotoalbums. Flere tidligere ledere af børnehaven og medarbejder var mødt op for at fejre dagen sammen med børnehaven. 

Dagen fejres med manér, for festlighederne fortsætter i teltet ved børnehaven fredag aften hvor 90 forældre, børn, søskende og personale samles til spisning og underholdning, bl.a. cirkus fremført af Benny Schumann.

 

e-max.it: your social media marketing partner