GEDSTED: Det er kun en måned siden, at Galleri 14 lukkede i Farsø. Men vemodet har kun varet kort, for der har allerede vist sig nye muligheder for samarbejde. 

 - Efter vi stod uden Galleri 14 i Farsø, tilbød Vesthimmerlands Kunstforening at nedtage de løse vægge og bringe disse og de tilbageværende podier til Gedsted for at sætte dem i depot indtil videre. Det takkede vi ja til, lyder det fra Sonja Feldt Pedersen, tidligere medlem af gallerigruppen Galleri 14. 

Det blev starten på samarbejdet mellem Vesthimmerlands Kunstforening, Gedsted Kunstforening og den tidligere gallerigruppe i Galleri 14.  

Gedsted Kunstforening har arrangeret udstillinger siden 1999 i forbindelse med byfesten Gedeskæg. Ildsjælene der var Erna Porskjær og netop Sonja Feldt Pedersen. 

Vesthimmerlands Kunstforening havde 50 års jubilæum i 2017. I den forbindelse blev det besluttet at udgive en jubilæumsbog.  Det blev Carl Peter Christensen og Peter Stenild der fik arbejdet med at gennemgå de gamle protokoller og skrivelser om hvad der var sket i foreningen gennem årene.

Under dette arbejde kunne det ses, at det i de første mange år, var foreningens medlemmer der udstillede deres egne fremstillede kunstværker. Der stod også at udstillingerne var rigtig godt besøgt. Det gav sidste år Vesthimmerlands Kunstforening anledning til at genoptage den udstillingsform, da man godt vidste, at der er mange der hjemme arbejder med rigtig mange ting, som også andre kan have glæde af at se.
 

Sidste år blev så første år med en sommerudstilling, som var meget utraditionel på en gård i Hvorvarp. Udstillingen blev en succes, på trods af de specielle udstillingsforhold. 

At udstillingen i år er kommet til Gedsted, hænger sammen med at der stod tomme lokaler, som Peter Stenild tidligere havde set i forbindelse med et foredrag der. 

Det naturligste i verden var derfor også at kontakte Gedsted Kunstforening, for at høre om de ville være med til en fælles udstilling.  

Samarbejdet mellem Vesthimmerland Kunstforening, Gedsted Kunstforening og altså den tidligere gallerigruppe Galleri 14 blev dermed en realitet.  I første omgang drejer det sig om en sommerudstilling i den gamle Getama Tang og Madrasfabrik, som er fra 1936. En del af fabriksbygningerne har stået tomme i mange år, men egner sig meget godt til udstilling. Bygningen ejes i dag af Vesthimmerlands Kommune, som har givet tilladelse til udstillingen. 

Udstillingsudvalget består af ildsjælene Peder Stenild og Carl Peder Christensen fra Vesthimmerlands Kunstforening, som også har den håndværkererfaring som er nødvendig, og fra Gedsted Kunstforening er det Sonja Feldt Pedersen og Mona Damm. 

Bygningen har stået tom i mange år, som den også bærer præg af, men knuste ruder er skiftet ud, gammel murpuds er banket løs af væggene og tagnedløb er blevet renset. Det er blevet til adskillelige ture til lossepladsen, så der er blevet lagt mange arbejdstimer i at få udstillingslokalerne klargjort. Flere af medlemmerne fra begge foreninger har givet en hånd med og de har hygget sig med det. 

Resultatet er blevet fantastisk og til sommerudstillingen er der foreløbigt tilmeldt 48 udstillere. 

-Udstillingsbygningen og lokalerne har gjort et stort indtryk på de udstillende kunstnere. Udstillingsarealet er på 1000 m2 fordelt på 2 etager. Vi er helt sikre på at det vil danne rammen om en fantastisk udstilling, siger Sonja Feldt Pedersen.   

Om samarbejdet forsætter ud over sommerudstillingen må tiden vise, men nu er rammerne til et fortsat kunstsamarbejde der. 

   

 

e-max.it: your social media marketing partner