HVALPSUND: På lørdag markerer Hvalpsund, at det er 25 år siden, at en gruppe frivillige borgere startede en bemandet turistinformation på Havnepladsen i Hvalpsund.

Først fra en solgul skurvogn placeret tæt på færgelejet og herefter fra en nyopført – også solgul, bjælkehytte placeret mellem p-pladsen og legepladsen.

Turistservice for Hvalpsunds besøgende
Den helt præcise åbning for den gule infoskurvogn for 25 år siden var den 18. juni 1994. Herefter har gruppen af frivillige i Hvalpsund – bestående af i omegnen af 20 ihærdige og engagerede personer, turistsæson efter turistsæson, åbnet turisternes øjne for de herligheder som findes i Hvalpsund og omegn. De har kort og godt ydet en udstrakt service overfor turisterne til gavn for hele byen og egnen omkring Hvalpsund.

I 25 år har byens og omegnens erhvervsliv takket for indsatsen ved at annoncere i ”Velkommen til Hvalpsund” - en folder med kort og informationer om Hvalpsund.

Ligeledes gennem alle årene har de frivillige fået støtte og brochuremateriale fra Farsø egnens Turistforening - nu VisitFarsø, og i 2018 indledtes et tættere samarbejde med VisitFarsø. Formålet er at styrke begge og forsøge at give turisterne nogenlunde den samme information uanset om turisten befinder sig i Farsø eller i Hvalpsund. I sæson 2018 blev der indført gratis WiFi og computeradgang, og her for 2019 sæsonens vedkommende udvides der med en turist-infoskærm, hvor turisterne døgnet rundt kan søge turistrelaterede informationer om hele Vesthimmerland. Infoskærmen er opsat af VisitVesthimmerland, som også er en afgørende samarbejdspartner for den frivillige gruppe og for VisitFarsø. 

Jubilæum markerer også sæsonåbning
25 års jubilæet på lørdag markerer samtidig sæsonåbningen af Info-Hytten og logihuset og finder naturligvis sted på Havnepladsen i Hvalpsund.
 

Jubilæet starter kl. 10.00 og der vil være programpunkter og aktiviteter til et godt stykke ud på eftermiddagen. Efter en velkomst serveres der gratis kaffe og rundstykker. Der vil også være en åbningstale af Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen. 

I løbet af dagen vil der være mulighed for at smage muslinger, kryddersnapse, øl og fedtemadder og fiske-frikadeller. 

Der vil være veteranbiler, motorcykler og gamle cykler at se på. Golfminibane at spille på, egnsfortællinger at lytte til, hoppeborg at hoppe i og musik at lytte til. Plejehjemmet Hesselvang præsenterer curling, stigegolf og cykling. Om eftermiddagen kan gående gratis smutte en tur/retur til Sundsøre med ”Mary”.

SE ANNONCEN FOR ARRANGEMENTET HER

 

e-max.it: your social media marketing partner