GATTEN: Galleri Himmerlands pinseudstilling - ”The Poetry of Life” med Hanne Støvring og ”Signs” med Gitte Skovmand, starter Pinselørdag.

Samme dag gæster Hanne Støvring galleriet så man kan få en snak med hende.   

The Poetry of Life
’Hvis du udskyder dine drømme, kan du være ret sikker på, at de ikke bliver til noget!’ Billedkunstner og Kunsthistoriker Hanne Støvring har to evige ledetråde i en usædvanlig karriere: Målrettethed og respekt for tidens forgængelighed. Hun er beviset på, at alt kan lade sig gøre, hvis man tror på det…’ - dette var indledningen på en større artikel om Hanne i månedsmagasinet IN i april. Efter udstillinger i New York, Iowa, Los Angeles og snart Houston er Hanne nu aktuel på Galleri Himmerlands pinseudstilling.  

Hanne’s palette er lys og luftig i både klare og nedtonede nøglefarver. Museumsdirektøren Esther Jacobsen Bates fra Elverhøj museum i Californien beskrev det i februar i år som: ‘Nuancer af blå og grønne toner glider over lærredsfladen og menneskelige relationer interagerer under poetiske titler. I nogle af billederne er naturen udgangspunkt. I andre fornemmer man bylivets puls, der sitrer i stærkere farver.’  

Hanne blev født I 1978. Hun voksede op i Aars, men har i mange år malet i og fra sit studio på Bornholm, hvor hun sidste år – efter at have boet i New York i knap fire år, også åbnede Galleri Gudhjem med tre kunstner-kolleger.  I 2014 flyttede hun til New York – og fortsatte sit kunstneriske virke. I dag er bopælen tilbage i København med udstillinger både nationalt og internationalt. Og selv om Hanne er aktuel både i USA og på Bornholm – så er hun stadig trofast over for hjemegnen Himmerland.  

Signs
Gitte Skovmand er odenseansk billedkunstner og ansat som underviser i kunstmiljøer i UngOdense. Gittes undersøgelsesfelt i kunsten er samvær og relationer, mellem mennesker og miljøer i det private og offentlige rum. Hun ønsker at skabe debat og opmærksomhed gennem sine værker, hvor der ikke en fastlagt løsning, og der er åbent for flere fortolkningsmuligheder. Hun maler i serier, som ofte er tematiseret, i forhold til hvilke emner der optager hendes liv, som miljø, natur, næste generations udfordringer, kærlighed og balance/- ubalance.   

Særudstillingen i Galleri Himmerland, indeholder en serie af billeder om at manipulere med fast låste symboler, som krøllede trafik skilte. Gitte fandt inspiration i Berlin og Odense om konfrontationen mellem vejskilte, mennesker og miljø. Det er der kommet en række malerier ud af, som bl.a. handler om emnet: Hvem bestemmer over hvem? Og menneske og miljø og derfra er det op til gæsterne i Galleri Himmerland at finde sin egen historie/ fortælling i malerierne.

 

e-max.it: your social media marketing partner