VESTER HORNUM: Dette års byfest i Vester Hornum, som fandt sted i forbindelse med Kr. Himmelfartsferien, fik ganske vist en lidt våd start torsdag, men var ellers tilsmilet af godt vejr og glade og feststemte borgere fra Vester Hornum og omegn, der sluttede fint op om festen. 

Startede ud med optog
Byfesten lagde Kr. Himmelfartsdag ud med byfestoptoget. Et programpunkt der efterhånden er omgivet af så mange regler, at deltagerne kun må gå på jorden. Men tre indslag var der. Forrest V.H.I.K, dernæst dagplejerne med børnene og bagerst FDF spejderne. Selvom der ikke blev kåret en vinder af optoget, havde alle forberedt sig og klædt sig ud. Belønningen efterfølgende var en is til alle børnene og en øl eller vand til de voksne deltagere.    

DSC3336
DSC3358
Optog2
DSC3345
DSC3365
DSC3367
DSC3368
DSC3376
DSC3387
DSC3377
DSC3392
DSC3397
DSC3330
 

Optog og førstedagens øvrige udendørs aktiviteter fandt sted i regn. Det betød også at de ellers indbydende hoppepuder på festpladsen ikke kunne indtages, da de var for glatte.  

22 kager med grise som vinder
Men til gengæld kom der godt gang tombola og fiskedammen inden at eftermiddagens store kagebord skulle indtages. 22 kager, fordelt på alt lige fra skærekager og roulader til muffins og trøfler. Vinderen af konkurrencen om flotteste/sjoveste kage blev Magne Aagaard Jensen med ”grisene i mudderbad”.  

8 boksede med biler
Trods det dårlige vejr, var årets bilboksning rigtig godt besøgt. 8 deltagere var klar til kamp mellem halmballerne. Der blev kæmpet bravt og det blev de to lokale kørere Daniel Veggerby og Martin Lemvig der endte i finalen. Det var Martin Lemvig der blev dystens vinder.  

Som en nyhed var der torsdag eftermiddag også arrangeret veteranbiltræf. 11 flotte biler blev stillet an til skue, og det var Mette Aagaard Jensens gule Opel Manta der var tilskuerenes favorit.  

Nyheder fredag
Fredag fortsatte byfestaktiviteterne på festpladsen ved Vester Hornum Skole.  

Som en nyhed var der arrangeret en BungyRun konkurrence. Gert Jensen kom længst og vandt dermed de kr. 1.000 der var sat på højkant af lokale Jydsk Tagmaling.  

En anden populær nyhed var Cykelringridningen, hvor så vel børn som voksne deltog. Blandt børnene vandt Magnus og Emilie. Hos de voksne var det Dan og Daniel.  

Fredag aften sluttede af med ca. 150 personer til fortæring af den helstegte svinekam og livemusik.  

Fuldt program lørdag
Lørdag var der fuldt program fra tidligt til sent. Festpladsen åbnede kl. 10.00, hvor der var gratis kaffe og et rundstykke til alle.
 

Som et alternativ kunne man få serveret brændenældesuppe eller en pandekage hos FDF spejdere som havde taget opstilling på pladsen sammen med en række andre lokale foreninger og hobbyfolk de bl.a. kunne byde på honning, patchwork m.m.. 

Herefter startede årets byfestløb, som havde 42 deltagere på den 5km lange rute. Til byfestløbet blev der ikke taget tid for det gjaldt om at være med. Vel i mål blev alle deltagere budt på en  forfriskning.  

Over middag var der revanche at spore i Land og By konkurrencen.  Der blev bl.a. dystet i disciplinerne ”kryds og bolle”, ”bowling i blinde” og ”håndbold på glat bane”. Det var Landholdet, bestående af Robert, Morten, Rune og Gert der sejrede over Byholdet bestående af Daniel, Peter, Claus og Klaus.     

Festlig aften i hallen
Byfestballet i hallen havde 115 deltagere og det blev som altid en festlig aften med dejlig mad, revyindslag i form af ”Bænken” og musik fra Diskotek Kilsgaard. Hæderen som Årets Borger gik til Vester Hornums nye købmand Michael Frederiksen.  

 

e-max.it: your social media marketing partner