VESTHIMMERLAND: Om temperaturene vi vil det eller ej, træder vi lige om lidt ind i den første sommermåned – og dermed også badesæsonen.

Sidste år skiftede Vesthimmerland Det Blå Flag ud med det hvide badeflag langs de Vesthimmerlandske strande.  

Grunden til skiftet er at det i de seneste år blevet tungere og mere tidskrævende at administrere det Blå Flag i forhold til den gevinst, kommunen opnår. Kravene er blevet skærpet på en måde, hvor der ikke længere synes en sammenhæng mellem den indsats der kræves i forhold til den oplevelse, badegæsterne har på strandene.

Det Hvide Badevandsflag stiller i bred udstrækning de samme høje krav til badevandskvalitet, sikkerhed, rene strande og toiletforhold. Det Hvide Badevandsflag giver også mulighed for at lave en oplysning/information hele året, som tilgodeser vinterbaderne i Hvalpsund og Løgstør. Vinterbadning er i stor fremgang i kommunen, og klubberne oplever en stor stigning i antallet af medlemmer.

I morgen lørdag den 1. juni indledes badesæsonen officielt og det betyder i henhold til bekendtgørelsen om badevand og badeområder, at kommunen skal tage prøver af badevandet fra 1. juni til 1. september, der hvor kommunen forventer at folk bader. Det drejer sig om 100 km kystlinje og 2 gode badesøer.

Der vil blive taget prøver på følgende strande, som har fået det hvide badevandsflag: Hvalpsund strand, Ertebølle strand, Rønbjerg strand og Løgstør.
 

Der er også badevande, hvor der tages færre prøver, men hvor man også trygt kan bade: Livø, Stistrup Strand, Louns strand, Navn Sø, Hessel Valørhage, Illerisøre, Lendrup og Sjørup Sø.


I år kan man igen se det hvide badeflag vejre over badestrandene i Vesthimmerland – her er det i Hvalpsund.

 

e-max.it: your social media marketing partner