VESTER HORNUM: Som en fast tradition, er der byfest i Vester Hornum i forbindelse med Kr. Himmelfartsferien. Som sædvanlig er det et flot og indbydende program som byfesten i Vester Hornum kan præsentere, hvor der er noget for alle aldersgrupper – og hvor hele byen og omegnen mødes til fest.

Programmet byder på rigtig mange gode og underholdende indslag – herunder flere nyheder, men de mest populære enkeltstående indslag er nok byfestoptoget, bilboksningen, byfestløbet, revyen, kåringen af årets borger og byfestballet som rigtig mange ser frem til. Men også konkurrencerne ”Land og By” og nyheden ”Cykelringridning” hvor lokale dyster mod hinanden for sjov i er der mange der ser frem til.   

Også festpladsen byder på nye aktiviteter i forhold til de forrige år. For børn er der som noget nyt en Bungy Run bane.   

I anledning af Kr. Himmelfartsdag starter byfesten med en byfestgudstjeneste i byfestteltet. Det er naturligvis sognepræst Rasmus Hauge der vil sende gode vinde med byfesten om fællesskab, sammenhold og festligt samvær.   

Byfestoptoget
Ligesom de forrige år, så er Byfestoptoget at finde som et af de første programpunkter. Sidste år bød optoget på 5 indslag, som er et rigtig flot antal i forhold til byens størrelse. Men ikke mindst bød indslagene på stor kreativitet fra såvel børn som voksne, som går meget op i at finde sjove emner at bygge deres vogn op over. Da der er strammet meget op på reglerne omkring byfestoptog, tillades det ikke længere at placere personer på vogne og trailere – de skal gå på jorden. Dette kan lægge en dæmper på kreativiteten.  

Derfor lægger byfesten i år op til et fælles karnevalstema. Her kan alle være med i festlige og farverige udklædninger, såvel små(som naturligvis gerne må fragtes i barnevogne og på Christaniacykler) som voksne til bens.     

Vesthimmerlands bedste kagebord

Det er godt at blive tanket op med energi til fest og derfor er Vester Hornums populære kagebord også på programmet på byfestens første dag.  
 

Igen opfordres byens bedste kagebagere M/K til at komme med deres favoritkage, hvad enten det drejer sig om en bradepandekage, lagkage, sandkage, småkage o.lign. 


For en symbolsk pris, kan Vester Hornum borgerne således sætte sig til det gigantiske kagebord og bare spise løs indtil maven siger stop – og her plejer man ikke at holde sig tilbage. 


Bilboksning
Når kaffe og kage er indtaget, står et andet populært programpunkt på plakaten, nemlig bilboksningen på Vester Hornum Hallens parkeringsplads, som samler et stort publikum fra by og land. Spændende bliver det, hvilken bil der holder sig kørende i ringen som vinder.   

Veterantræf
Dem som ikke interesserer sig for smadrede biler, men til gengæld flotte og velplejede ”oldtimere” kan få syn for sagen på Skolens p-plads. Som en nyhed, har den lokale veteranbilsejer Gert Jensen inviteret andre lokale ejere af veteranbiler, til at komme og opstille de flotte køretøjer til udstilling på skolens p-plads.  
 
 

Eftermiddag for børn og barnlige sjæle
Fredag eftermiddag vil der være nye aktiviteter på festpladsen som især henvender sig til børn og børnefamilier. Ud over de kendte hoppeborge, korncontaineren med karameller, fiskedam, vil der nemlig for de større børn – og voksne, som noget nyt, være Bungy Run og Cykelringridning. Til sidstnævnte medbringer man sin egen cykel og her gælder det naturligvis om at prøve kræfter med balancering og præcision.  
 

For de mindre børn vil ballonklovnen Pedro forvandle balloner til de mest fantastiske figurer og samtidig fremføre et fantastisk trylleshow, som vil imponere børnene.    
 

Hyggeaften med grill og musik 

Fredag aften byder traditionen tro på hygge, grill og musik - og sådan bliver det også i år.  Mens den helstegte svinekam steges færdig på grillen vil Diskotek Nicolai Kilsgaard stå for god musik.
 

På byfestens sidste dag lørdag, starter aktiviteterne op allerede om formiddagen. Først lægges bunden med morgenkaffe og rundstykker.  
 

Imens vil de lokale FDF spejdere underholde børnene, ligesom der vil være en Bungy Run konkurrence og mulighed for en træktur på pony.
 

Lokale produkter
Som en nyhed vil lokale hobbyfolk, der f.eks. har interesser som honning, vin eller i det hele taget fabrikerer hjemmelavede ting, stille sig op med udstilling eller salg af varerne.  

 

Byfestløb som Canonball
Vester Hornum Løbet har i år ændret karakter. Det handler ikke om at komme først, men at være med. Derfor uddeles der ikke løbenumre eller tages tid, men derfor skal man alligevel melde sig til for at få del i lodtrækningspræmierne. Det gælder om at alle kan være med uanset kondition og man begiver sig ud på ruten(4,7 km) omkring Vester Hornum med start og mål på skolens p-plads.
 
 

Land og By konkurrence
Over middag finder dette års udgave af Land og By konkurrencen sted. Begge hold besættes med fem deltagere og det er kort og kort en konkurrence som bringer lokale borgere ud i uvante situationer på den sjove måde. Det er som vanlig Svend Nielsen der har fundet på de specielle discipliner. Kom og se hvad han har fundet på.
 

Byfestballet slutter festen af

Lørdag aften finder Byfestballet sted i Vester Hornum hallen. Traditionen tro samler byfestballet et par hundrede borgere til fællesspisning med buffet fra Det Lille Slagteri, revy og herefter vil Diskotek Nicolai Kilsgaard spille op til dans. Desuden vil kåringen af årets Vester Hornum borger finde sted.  

 

Se byfestens program her

 

e-max.it: your social media marketing partner