STRANDBY: Som andetsteds omtalt i denne avis havde Landdistrikternes Fællesråd, Landbrug & Fødevarer i dag mandag

inviteret en konservativ delegation ført an af formand, justitsminister Søren Pape Poulsen til Vesthimmerland. Først besøgte man Fransgård Maskinfabrik i Fredbjerg. Herefter gik turen til Strandby.

Årsagen var at Strandbys 301 indbyggere ligesom mange andre danske landsbyer har oplevet en række negative konsekvenser af den centralisering af offentlige og private servicefunktioner, som har præget udviklingen udenfor de største byer. Siden kommunalreformen i 2007 er folkeskoler lukket, herunder skolen i Strandby. Borgerne oprettede i stedet en naturfriskole, men et faldende elevtal medvirkede til at skolen blev lukket i 2018. Dagligvarebutikken lukkede ligeledes for flere år siden. Samtidig har landsbyen oplevet fraflytning og kæmper bl.a. med dårlig bredbåndsdækning.

Efter en introduktion til Strandbys udfordringer præsenteret af formand for Strandby Borgerforening Kalle Serritzslew og formand for Strandby Hallen og initiativtager til en indsatsgruppe, Henning Christensen -  begav man sig rundt i byen.

Først til tankstationen og der netop i sidste uge har genåbnet sin kiosk. Herefter videre til den nu nedlagte skole, hvor borgerforeningen har et ønske om at overtage den nyeste del af skolen, som indtil nytår udgjorde Vesthimmerlands Naturfriskole.   


Kalle Serritzslew kunne også stolt vise frem, at man så sent som i sidste uge åbnede butik i Strandby, nemlig Strandby Nærkøb i forbindelse med Go On tanken.


Borgerne har et stort ønske om at overtage denne del af skolen til Byens Hus, som byens foreninger kan anvende.

Strandby er præget af en del udlejningsejendomme og huse der ikke bliver holdt. Det er et problem.         

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner