FARSØ: Gennem de seneste 10 år har den ellers oprindeligt flotte mejeribygning fra 1888 i Søndergade i Farsø været i forfald.

Det har selvfølgelig givet en del kritiske røster omkring manglende vedligeholdelse, men omvendt har bygningens ejer ikke haft et formål med bygningen, ligesom den har været svær at sælge. ”Mejeriets” nabo, Himmerlands Kød har ellers været interesseret, men man har ikke kunnet blive enige om prisen.  

Selvom ”Mejeriet” har en ejer, og ejeren som sådan kan gøre med sin ejendom som han vil så længe der ikke er nedstyrtningsfare, så har der alligevel været så meget præs fra borgerne og fra lokalpolitisk side at Vesthimmerlands Kommune tidligere på året gik ind i sagen.  

Der har været forhandlinger frem og tilbage og man er nu nået frem til den løsning, at Vesthimmerlands Kommune nedriver den gamle mejeribygning.   

-Det blev enstemmigt vedtaget på Økonomiudvalgsmødet i sidste uge, udtaler Vesthimmerlands Kommunes borgmester Per Bach Laursen. Han tilføjer dog, at man mangler pengene til nedrivningen, de skal først bevilliges. Han regner dog med at pengene er fundet inden sommerferien og kan bevilliges i juli måned.

Man skal dog ikke regne med at bulldozerne kører på bygningen lige med det samme. Det sker givetvis først til vinter. Efter nedrivningen vil grunden blive ryddet op og der vil blive etableret en offentlig p-plads. En p-plads, hvor der især er skelet til det nye Johs. V. Jensen Museums manglende p-pladser, især efter den udvidelse der lige nu er i gang.  

 

e-max.it: your social media marketing partner