GEDSTED: Samtlige elever på Gedsted Skole, der tæller ca. 100 børn og dertil i omegnen af ca. 200 personer fordelt på forældre og borgere fra Gedsted og omegn

mødte her til eftermiddag op til indvielse af en ny aktivitets- og legeplads ved skolen. 

Pladsen signalerer i den grad at naboerne, nærmere bestemt Gedsted Skole på den ene side og Børnehuset på den anden side har musikken som et hovedelement i dagligdagen. 

Flere af aktiviteterne og redskaberne på pladsen har nemlig en formgivning af instrumenter såsom trommer, violiner og fløjter. Selve samlingspladsen med udendørs siddepladser som i en koncertsal har naturligvis fået navnet symfonien.  

Det var også herfra denne officielle indvielse fandt sted. Først bød skoleleder Anne Mette Rasmussen velkommen og glædede sig over det nye legeplads- og aktivitetsområde, som er en del af Gedsted bys områdefornyelse.   

- Redskaberne skulle passe til vores skoles musikprofil. Og det må det siges at de gør. Jeg synes at vi har fået meget for pengene, sagde skolens leder, Anne Mette Rasmussen i sin tale, der også kunne fortælle at der var et par musikalske indslag på programmet i forbindelse med indvielsen.  


Med til indvielsen hørte også musikalske indslag fra Gedsted Skoles elever. Her er det Michael Jackson nummer der fremføres med instrumental hjælp fra koste. 

Som økonomisk bidragyder til områdefornyelsen var Vesthimmerlands Kommunes borgmester Per Bach Laursen mødt frem. Han skulle også senere klippe snoren til det nye aktivitetsområde sammen med tre elever.  

Borgmester Per Bach Laursen nævnte bl.a. i sin tale hvor stor en forskel fællesskabet kan gøre for at udvikle en by, og hvordan fællesskabet bidrager til meget synlige tiltag der gør en forskel for alle aldersgrupper og for en stor del af borgerne i Gedsted og omegn

Det nye lege- og aktivitetsarealet er 2 etape af områdefornyelsen i Gedsted og har kostet ca. halvdelen af 3. mio. kr. der er givet til initiativerne i Gedsted. Det første projekt var maling af siloen.
 

Det nye lege- og aktivitetsområde byder ud over ti zoner med legeredskaber –alle med en sang tilknyttet,  også på tre shelters, bålplads, blomsterbede, gangarealer, løbebane og en vold der om vinteren kan bruges som kælkebakke.  

I forbindelse med et opgaveløb som elevrådet på Gedsted Skole havde arrangeret, kunne de voksne ikke lade være med springe med på legen på de nye legeredskaber. 

Indvielsen sluttede af med pølser, saftevand og kaffe til alle i skolegården.


Der blev sendt miljøvenlige balloner til vejs ved indvielsen.

FAKTA: Områdefornyelsesprojekt Gedsted
Borgerne i Gedsted og Omegn har i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune besluttet at områdefornyelsespuljen i Gedsted på 3. mio. kr. skal bruges til følgende indsatsområder:

-Udsmykning af siloen
- Lege- og Aktivitetsplads ved skolen
- Mødested/kaffehus (under stolen) ved Brugsen
- Informationsskærm
- Den tidligere Getama-bygning
- Sti nord om byen(Den Blå Sti)
- Forskønnelse af byporte og allébeplantning

e-max.it: your social media marketing partner