Af: Jørgen Højrup Jensen, Formand Farsø Handelsstandsforening

En dag i sidste uge kom Jytte Kjærgaard og Esther Torp ind til mig i butikken(Kop & Kande i Farsø Rådhuscenter). De havde to poser med, og jeg tænkte, at de nok havde samlet penge ind til en guldbryllupsgave, så jeg var klar til en handel. Jeg er nødt til at sige, at jeg blev skuffet… poserne var fulde af cigaretskod – faktisk flere hundrede cigaretskod. Dem havde de samlet op på Store Torv, Lille Torv og området derimellem på en times tid. Damerne har jo et 8 tal forrest i deres alder, Esther går med rollator og de er ikke prototyper på storrygere, så jeg vidste godt hvor det bar henad. De ville have hjælp til at gøre Farsø lidt renere, og da jeg er formand for Farsø Handelsstandsforening, så tænkte de, at jeg godt kunne have interesse i en ren hovedgade. 

Vi fik en god snak om, hvorfor det er godt at bo i en ren by, hvorfor vi alle sammen skal værne om miljøet og hvem der egentlig har ansvaret. Det er nemlig nemt at sige, at det er de andres skyld. Efterfølgende har jeg selv gået en tur på hovedgaden fra top til bund, og jeg er nødt til at give dem ret – det ser ikke godt ud. Hovedgaden er fyldt med cigaretskod, ukrudt og affald, og det skal vi have gjort noget ved – sammen – og vi gør det nu – inden Made in Denmark starter i 9640 Farsø. 

Sidst der var Made in Denmark havde Jarrit Hansen og jeg malet den gamle Colorama bygning og brugt en hel aften og nogle tusinde kroner af handelsstandsforeningens kasse til maling, blot for at se, at Vesthimmerlands Kommune startede nedrivningen 3 dage før turneringen startede… Det er sjovt i dag, men det var det ikke dengang. Jeg har faktisk tænkt på, at male det gamle mejeri inden Made in Denmark, men det er en helt anden historie…

Nu er der gået en lille uge, og jeg har en plan. Farsø Handelsstandsforening vil gerne invitere alle borgere i Farsø til en rengøringsaften. Man skal selv medbringe et redskab. Det kan være trillebøre, affaldstang, rivejern, kost, skovl eller noget der kan kratte mellem fliserne og rive ukrudt op.

Vi vil gerne have så mange borgere i Farsø som muligt samlet på Store Torv tirsdag den 14. maj kl. 19.00. Borgere er alle børn, unge, voksne, ældre, naboer, svigermødre eller bare dig og en god ven eller din familie – det her er et fælles Farsø projekt. Så laver vi 4 hold, hvor der går 2 hold i hver sin retning på hver sin side af hovedgaden. Når klokken er 20.30 er seancen slut, og så mødes vi på Store Torv igen, hvor Farsø Handelsstandsforening er vært ved kaffe og kage i samarbejde med Dronning Ingrid Hallerne og Farsø Bageri. 

Hvis vi er 20 når vi måske 100 meter i hver retning, er vi det dobbelte, ja så når vi dobbelt så langt osv. Jo flere vi er – jo flottere hovedgade får vi. Det ville ligeledes være dejligt om ejere, lejere og udlejere på hovedgaden ville gøre et forarbejde. Det ville være god stil.

Glæder mig til at se flest mulige på tirsdag på Store Torv. Så kan vi sammen gøre Farsø lidt flottere til Made in Denmark, turisterne til sommer, men ikke mindst flottere til os selv, for hvem gider bo i en (cigaret)skod by?


Jytte Kjærgaard og Esther Torp med det budskab de gerne vil sende til dem der færdes i Farsø by.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner