HVANSTRUP: Uden for Vester Hornum ligger der en gård – eller snarere et gods, der hedder Hvanstrup,

hvis historie går mindst 600 år tilbage. I 1861 blev gården købt af en vis Andreas G. Ployart Wetche, og siden har gården været i familien Wetches eje.

De nuværende ejere er Anne-Louise og Torsten Wetche er storleverandører af græsmælk til Thise mejeri. Som den forrige generation, Ingeborg og Frants Wetche, der nu er gået på aftægt, er de også storleverandører af elever til Vesthimmerlands Gymnasium og HF. Bl.a. går Caroline i 3.g, Carl-Emil blev student sidste år og Oscar blev student samme sted i 2016. Alle tre har, ligesom faderen, Torsten, for godt 30 år siden, beriget musiklivet på VHG, og det kommer den sidste i børneflokken, Alma, nok også til, når hun starter i gymnasiet efter sommerferien. Torsten spillede i sin tid guitar i et gymnasieband, der kaldte sig ”The Stimulators”. I øvrigt fandt Torsten og Anne-Louise hinanden på VHG.

I år har Oscar været elev på Skurups Folkhögskolas jazzlinje i Skåne, og her har han mødt to jævnaldrende med samme musikinteresse som ham selv: svenske Olle Lannér Risenfors, der spiller bas, og norske Magnus Austad Løkken, der spiller trommer, og sammen har de lavet en trio, Ployart/Lannér/Løkke, der spiller sange fra jazzens standardrepertoire. Oscar spiller piano i gruppen.

I sidste uge var Foreningen Norden Farsø/Løgstør, der lige har fejret 100 års jubilæum, arrangør på en jazz-aften i laden på Hvanstrup. Rygtet om den dygtige trio må være løbet i forvejen, for der var fuldt hus til arrangementet. Som opvarmning til koncerten lagde trioen om eftermiddagen vejen forbi musikhuset ALFA, hvor de i beta-lokalet gav en minikoncert for elever fra gymnasiet. Her fik tilhørerne også en fin oplevelse.

 

e-max.it: your social media marketing partner