FARSØ: Efter at have været lukket i 10 år, genåbner der i dag, den 1. maj, dyreklinik på Industrivej 4 i Farsø.

Det er Hestbæk Landpraksis, der i 2015 blev etableret af dyrlæge Mads Bruntse, der rykker ind på matriklen sammen med dyrlæge Anette Bruntse.

De to, der for øvrigt er mor og søn, har indgået et kompagniskab omkring praksis og klinik og vil fremover drive begge dele sammen.

Højner service med egen klinik
-Grunden til at vi ønsker dyreklinikken er for at højne servicen med tre undersøgelsesrum, heraf det ene med røntgen. Herudover er der også et laboratorie. Der er mere perspektiv i at rykke ind i den allerede etablerede klinik end at helt bygge nyt på hjemadressen, siger Mads Bruntse, der indtil nu primært har klaret alle opgaver ude ved kunderne også hvis det er kommet til mindre operationer.

Kender lokalerne
Det er for øvrigt ikke første gang af Anette Bruntse stifter bekendtskab dyreklinikken på Industrivej i Farsø.

Hun var selv medejer fra 2006 til 2008. Herefter blev klinikken en del af Dyrlægerne Himmerland, hvorefter bygningen i Farsø i 2009 blev solgt fra.

En dyrlægefamilie

Anette Bruntse startede som dyrlæge i 1985 og har i perioden frem til i dag både fungeret som selvstændig dyrlæge og som ansat. Hendes søn Mads har således helt fra barnsben været meget bekendt med den særlige livsstil det er at være dyrlæge. Man kan risikere at skulle rykke akut ud på alle tider af døgnet.

Det var måske også derfor, at han i første omgang valgte at gå i sin fars fodspor som agronom, men efterfølgende har han altså valgt at gå i sin mors fodspor som dyrlæge og haft selvstændig praksis siden 1. januar 2015.

Som dyrlæge er Mads Bruntse kendt af nærmest alle landmænd i Vesthimmerland. Ud over kvæg rykker han også ud til heste, minkbedrifter og altså smådyr som hunde og katte.

-For mig er det vigtigt at serviceniveauet er højt og telefonen aldrig er slukket. Der skal altid være hjælp at hente og jeg rykker gerne ud, siger Mads Bruntse.

En base for undersøgelser og mindre kirurgi
Klinikken er derfor først og fremmest en base, hvor der udføres planlagte undersøgelser, skanninger, laboratorieanalyser og mindre kirurgi.      

Laboratoriet vil blive meget brugt til undersøgelse af blodprøver, mælkeprøver, parasitprøver og gødningsprøver, som enten selv indleveres af landmændene eller afhentes af dyrlægen.

Et kompagniskab
Anette Bruntse trådte ind i Hestbæk Landpraksis 1. januar 2019, efter at have opsagt sit dyrlægejob med speciale i kvæg hos Dyrlægerne Himmerland. Ønsket om egen dyreklinik er først kommet til herefter.

-Jeg vidste faktisk ikke klinikken var til salg, men det var til vores held, siger Anette Bruntse, for den er lige til at rykke ind i. 

- Og så ligger den meget centralt for vores virkeområde der geografisk er hele Himmerland. Desuden er der god basis for at udvide med endnu en dyrlæge i lokalerne, for det virkelig gode rammer for en dyrlægepraksis, tilføjer Mads Bruntse.

Der er ikke planer om at ændre navnet på dyrlægepraksisen. 

-Vi er en landpraksis og rykker i stor stil ud til bedrifter og kan varetage 90% af alle opgaver derude, fortæller Mads Bruntse.     

I løbet af maj måned vil klinikken også få et mindre udvalg af foder. Det er specialfoder som anbefales på baggrund af diagnoser foretaget på klinikken.          

 

e-max.it: your social media marketing partner