FARSØ: Påsken er højsæson for kunst, og for kunstinteresserede bød påskedagene på en bred vifte af kunstneriske indtryk hos egnens gallerier og udstillingssteder.

Mange udstillinger havde allerede fernisering Palmesøndag, mens flere fulgte Skærtorsdag.  

Fælles for alle udstillinger var, at de ikke bar præg af at være påskeudstillinger, men derimod forårsudstillinger.  

I flotte klare farver kunne man beundre landskabsmotiver, portrætter, abstrakt kunst men også keramik, bronze og smykker.  

Hvis man ikke når påske/forårsudstillingerne i påsken, er der stadig mulighed for at kigge indenfor i gallerierne, der vil have kunsten udstillet et stykke tid endnu. 


Galleri Himmerland havde to kunstnere i fokus, nemlig svenske Louise Hävre med særudstillingen ”Between dream and reality” og danske Merete Meier med særudstillingen ”Dreamers”, som indtog det ombyggede udstillingslokale. Men også 20 andre kunstnere havde indtaget de lyse venlige lokale. Dette billede er fra ferniseringen, hvor folketingspolitikeren, foredragsholder og radiovært Mads Fuglede holdt åbningstalen


I Galleri Alstrup var dyrene flyttet ind både i form af malerier og skulptur. De to kunstnere Charlotte Bøgh og Elna Christiansen supplerer hinanden godt under dette tema.


Efter at have haft lukket i et stykke tid åbnede Galleri Svalegangen op igen i forbindelse med påske. Poul Spanggaard med sine New York motiver var blandt gæsteudstillerne. Fremover vil der være nye gæsteudstillere hver anden måned.


Vesthimmerlands Kunstforening havde i år 12 udstillere i kirkesalen på Vitskøl Kloster.
En af de mere særprægede kunststykker, man kunne opleve var et babylontårn i keramik  beklædt med hovedhår fra cirka 200 unavngivne personer fra Århus syd.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner