ERTEBØLLE: Man skulle tro, at sommeren i dag var kommet til Ertebølle Hoved, hvis man så ud over fjorden.

Stående foroverbøjet ude i vandet kunne man se adskillige børn og voksne, der ivrige studerede havbunden gennem vandkikkert. Så man nærmere efter, kunne man se, at de også var iført waders.

Vandsafari
Anledningen var, at Stenaldercenter Ertebølle fejrede åbningen af en ny grejbank for midler fra Nordea-fondens Kystpulje. På Stenaldercentret kan man fremover låne alt det udstyr, man skal bruge for at gå på vandsafari ude i fjorden mellem Sønderfjord og Ertebølle Hoved. Grejbanken har bl.a. fiskenet, ruser, fiskekroge, kopier af stenalderens fiskeredskaber, kogegrej, guidehæfter, forstørrelsesglas, fangstkar, vandkikkerter og naturligvis også redningsveste og waders samt en handy trækvogn. Der vil også være mulighed for dårligt gående og handicappede at deltage i strand- og kystaktiviteterne, da Stenaldercentret nu også har 3 strandcrosser-kørestole til rådighed.

Grejet prøvet af
66 børn og voksne var mødt op for at være med til at prøve det nye udstyr. Desuden blev de fremmødte bespist med muslingesuppe og brød tilberedt på bål sammen med forskellige pestoer lavet af blandt andet årstidens strandurter fra Ertebølle.

Stenaldercentret har, bakket op af Borgerforeningen i Ertebølle, Støtteforeningen for Stenaldercentret og Ertebølle Strand Camping, søgt og fået bevilget 467.754 kr. til i en 3-årig periode at tilbyde sommerhusgæster, beboere, turister og museums besøgende en række forskellige kystaktiviteter.

Garanti for at få noget med hjem
Projektet er enestående i sin art, da deltagerne ikke kan undgå at få noget med hjem, hvad enten det er mærkelige sten, fundet i vandet eller på stranden ved klinten, smådyr og andet kravl fra stenrevet, måske et stykke af fortiden eller en håndfuld blæretang til at stege i ovnen derhjemme og smager som ”lørdagsslik.” Men noget, man kan være helt sikker på at få med hjem, er nogle rigtig gode og anderledes oplevelser fra et kystbesøg på stranden ved Ertebølle.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner