FARSØ: Med til Påsken hører påskeudstillinger hos egens kunstnere, gallerier og andre udstillingssteder.

En del af disse udstillinger har fernisering allerede i denne weekend, mens øvrige venter til Skærtorsdag.  

Galleri Himmerland – Gatten
I dag lørdag slår Galleri Himmerland dørene op til en ny og spændende sæson i nyrenoverede lokaler med fremvisning af 24 professionelle og anerkendte kunstneres værker.
  

Til åbningen vil to af galleriets kunstnere, nemlig svenske Louise Hävre og danske Merete Meier, være til stede for at præsentere deres nye kunst.Derudover er det lykkedes Galleri Himmerland at få folketingspolitikeren, foredragsholder og radiovært Mads Fuglede til at afholde den traditionelle åbningstale.   

Louise Hävre har udstillet i 10 forskellige lande med metropoler som Paris, London, Monaco, Rom og New York. Hjemme i Sverige har hun været navngivet "landets hotteste kunstner" af galleri Småland og udvalgt som nummer et i “top ti af svenske kunstnere“. Dette kan det kunstelskende publikum tage del i, når Louise udstiller hvælvinger, trapper og spejle som motiver i hendes malerier. Meningen med hendes kunst er, at formidle harmoni og glæde. Louises kunst er mere abstrakt ekspressionistisk og mere fantasifuldt end hvad abstrakt kunst ellers er. De rolige farver formidler virkelig en følelse af visdom og kraft.   

For Merete Meier har billedskabning været hendes udtryksform hele hendes liv. Hun er kolorist, og arbejder på grænsen mellem det abstrakte og det figurative. Indspirationen er livet, de nære ting og hvordan vi relaterer os til hinanden som mennesker.    

Temaet “dreamers “opstod efter at hun i foråret 2018 valgte at realisere en mangeårig drøm om at rejse til det sydlige Stillehav og de nærliggende øer. Når man rejser solo er der tid til at tænke en masse tanker undervejs, og nogle af dem kom til at handle om, hvor vigtigt det er at man tør drømme; for hvis man tør drømme er der en chance for at man en dag vælger at føre nogle af dem ud i livet. På rejsen oplevede hun mennesker som var flyttet langt væk hjemmefra, og som udefra så ud at udleve en drøm, men i virkeligheden indebar dette, at de manglede deres nære netværk og trygheden ved at have dem man holder af hos sig. Hos andre oplevede hun livsglæde og sammenhold, hvor det menneskelige havde væsentlig større betydning end det materielle. Dette gav stof til eftertanke, i forhold til hvad det ‘gode liv’ betyder og hun kom frem til at “mennesker behøver mennesker “.   

Med disse oplevelser i bagagen, har Merete nu en følelse af, at verden er et meget bedre sted, end det vi ser på tv, - at der er dejlige mennesker overalt, hvis man bare er åben for det. Med den følelse arbejder hun ud fra en mantra der hedder “I am a girl who is in love with the world“. Den følelse er essensen i hendes nye serie af værker. Det handler om livs- og malerglæde, og om at turde drømme, også gerne stort, for uden drømme kan intet jo ske.   

Merete Meier udstiller permanent på galleri i Danmark og Norge. Hendes værker har desuden medvirket i den Danske TV serie ”Dicte” og den Norske film ”90 minutter”.  

Galleri Alstrup – Alstrup
Palmesøndag har Galleri Alstrup, som i år tager fat på sin 24. sæson, fernisering på sin påskeudstilling, denne gang med Charlotte Bøgh med malerier og tegninger og Elna Christiansen med skulptur.  

Fælles for de 2 kunstnere er temaet eller motivet, som også udstillingens titel "Mødet med Dyret" indikerer. Men fællesskabet rækker også ind i den kunstneriske metode, hvor både Charlotte Bøgh og Elna Cristiansen arbejder med direkte kontakt med dyret, som ved en croquis skitse.  

Charlotte Bøghs motivverden kredser om landskaber, mennesker men mest om dyr. 

Hendes kunstneriske karriere tog for alvor fart i 2003 med en rejse til Borneo for at male orangutanger, som et selvstændigt kunstnerisk formidlingsprojekt i samarbejde med og støttet af forskellige kulturinstitutioner. Siden fulgte flere arbejdsophold ude  “i felten” : Thailand, Kunstnerboligen på Hirsholmene, Malerhuset på Fanø, Givskud Zoo, Aalborg Zoo, ZOO Kbh. Og selvfølgelig i Veddinge Bakker/Odsherred, hvor hun bor og arbejder. Med på udstillingen i Galleri Alstrup er bl.a. billeder af heste fra et ophold på Slettingen Kunstnerrefugium i Nordjylland og fra Dovns Klint på Sydlangeland.  

Billedhugger Elna Christiansen arbejder, hvor hendes modeller bor, så det f.eks. er zoologiske haver i Danmark og udlandet, der får besøg af kunstner og kavalet. Billedhuggeren modellerer foran orangutangen, mens den bevæger sig rundt i sit bur og ofte er der flere skulpturer i gang samtidig, så enhver bevægelse kan indfanges.  

Elna Christiansen fortæller om sit arbejde: "Alle mine dyr modelleres direkte efter levende model. Det kræver stort nærvær og brug af alle sanser. De eksotiske dyr finder jeg rundt omkring i Europas Zoologiske haver. Som et lokalt islæt til netop denne udstilling er orangutangerne Mona og Anna fra Aalborg Zoo, samt ulve fra Nationalpark Thy, der dog er modelleret i Kbh Zoo." 

Galleri Gjessing - Næsby
Billedhugger Lone Osmann gæsteudstiller med bronzeskulpturer, nu hvor Galleri Gjessing har slået dørene op for en ny sæson med forårsudstillingen 'Øjebliksbilleder'.Lone Osmann arbejder i et naturalistisk formsprog af modeller i forskellige situationer. Osmann er autodidakt i sit kunstneriske udtryk, mens hun har lært de tekniske færdigheder omkring bronzestøbning af billedhugger Keld Moseholm, for hvem hun arbejdede fra 1995 til 2003. 

-Mine skulpturer er naturalistiske. Jeg forsøger at gengive samspillet mellem mennesker og udtrykke stemninger og spændinger. En del af mine skulpturer er øjebliksbilleder af hverdagssituationer, udtrykker hun, hvilket giver en spændende samklang med Ninni Gjessings malerier, hvor der vedvarende arbejdes med at fastholde øjeblikket i form af en bevægelse i balletten eller et udtryk i portrættet. De to kunstnere er således begge optagede af at skildre det flygtige, måske fordi det i dybeste forstand er selve eksistensen.  

På udstillingen vises endvidere små værker og brugskunst af den islandske keramiker Bjarni Sigurdsson, ligesom det er muligt at nyde vinen på Næsbydale Vingård, der deler lokalitet med galleriet.  

Klubhuset – Farsø
Traditionen tro er det også Palmesøndag, at Torsdagsklubben i Klubhuset på Dr. Ingridsvej i Farsø har fernisering på vinterens arbejder, der tæller træarbejder og glaskunst. 

Af andre populære påskeudstillinger er der Vesthimmerlands Kunstforenings påskeudstilling på Vitskøl Kloster som først åbner og har fernisering skærtorsdag. 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner