FARSØ: Dette års to konfirmandhold fra Farsø på henholdsvis 18 og 21, har ligesom konfirmander de tre foregående år,

haft mulighed for at fremstille deres egen personlige ikon, med et selvvalgt motiv på en lille trefløjet plade i træ, næsten som en lille kopi af en altertavle. Den lille ikonplade har hængsler til sidestykkerne, og kan således stilles på højkant så man kan se bemalingen på både for og bagside. 

Maleprojektet skal ses som et led i konfirmationsforberedelsen, og efter morgenens start med først at synge påskesalmen ”Hil dig frelser og forsoner”, en kort introduktion til opgaven, hvor der også blev lagt vægt på vigtigheden i at den enkelte konfirmand kunne vælge sit eget personlige ønske om motiv, var konfirmanderne ivrige efter at komme i gang. Tydeligt var dog at påskens højtid var i fokus, men andre bibelske motiver fandt også vej til de små træplader. 

Da blyanter, pensler, farver, imiteret guld m.m. var gjort klar, kunne konfirmanderne under vejledning af Ikonograf Alice Skals gå i gang med hver sin opgave. Sognepræst Niels Iver Juul og kirkesanger Anette Vorre Sørensen assisterede på bedste vis med at bringe materialer rundt og give gode råd. 

Konfirmanderne havde kun godt 3 timer til opgaven, men det viste sig hurtigt at der kom rigtig flotte og overraskende resultater til trods for den kort tid. Sværhedsgraden består bl.a. også i at tilpasse ens egen ambition i forhold til forventninger om resultatet, samtidig med læring med tanke på de bibelske fortællinger, tålmodighed, præcision og samarbejde i gruppen. 

Konfirmanderne udviste dog et stort engagement og gåpåmod, og kneb det for nogle ganske få at pensler og farve kom på helt ret kurs, var der hjælp at hente hos underviserne som kunne guide og give opmuntring til at komme videre.  

Efter et hårdt og koncentreret arbejde kunne alle beundre et resultat af udtryksfulde, kreative og smukke ikoner fyldt med hellige symboler, hvor motivet med Jesus der på æslet rider ind i Jerusalem Palmesøndag, blev det mest foretrukne.  

Inden konfirmanderne får deres personlige ikon med hjem, vil ikonerne blive udstillet i Farsø Kirke, og være til stede, og kan beundres når der er konfirmation. 


Efter 3 timer kunne konfirmanderne fremvise disse flotte ikoner. De vil nu blive udstillet i Farsø Kirke og kan beundres når der er konfirmation.

e-max.it: your social media marketing partner