GISLUM: En præstegård er en pudsig størrelse:

på en og samme tid danner den ramme om et ganske almindeligt familieliv, den er arbejdsplads for præsten, den agerer sognegård og undervisningslokale. Den lægger mursten til højskoledage og foredrag, kaffehygge og menighedsrådsmøder, grundlovsfester og påskeægsløb.  

Og så er den – åbenbart, også hjem for en lille bitte spore, ved navn skimmelsvamp! Eller.. Gislum Præstegård er i hvert fald.  

Efter en lang periode med hoste, astma og generel sygdom valgte man at få tjekket, om der mon, som så mange andre præstegårde, kunne være tale om skimmelsvamp.  

-Og mistanken har desværre vist sig at holde stik: Godt nok er skimmelsvampen indkapslet i væggen og den er heldigvis ikke ude i luften endnu, men problemet med skimmelsvamp er desværre, at har den først fundet et lunt og fugtigt hjem at boltre sig i, så er den virkelig svær at slippe af med igen. En yderst uvelkommen gæst må man sige, og med store konsekvenser, fortæller sognepræst Jari Tollestrup Jensen. 

I første omgang bliver der tale om en akut genhusning til præstefamilien, som rykker i et møbleret sommerhus i Trend de næste 3 måneder, indtil familien pr. 1. juli kan rykke ind i præstefrue Sara, der som præst i Aars, kan rykke ind i sin embedsbolig på Sdr. Boulevard i Aars. Her skal præstefamilien med de 3 børn bo, indtil de igen kan rykke til Gislum.  

Det bliver dog ikke i den nuværende bolig; for både præstegårdsudvalg og provstiudvalg har vurderet, at det vil være så dyrt og omfattende at renovere præstegården, at det er bedre at rive den ned, og bygge en ny op, i samme stil, så den passer til omgivelserne.  

Det er en omfattende proces der nu er gået i gang og som nok vil vare et sted mellem 1 ½ til 2 år. Men forhåbentlig vil det endelige resultat blive en ny og sund bolig, til glæde for både præstefamilie og sognebørn.

 

e-max.it: your social media marketing partner