ERTEBØLLE: Snart vil det være muligt at se terrængående kørestole både på stranden og i vandet ved Ertebølle, tillige med folk, der iført waders - og bevæbnet med undervandskikkerter - undersøger det hemmelige univers, som gemmer sig under fjordens overflade.

Oplevelsesrum tilgængelig for alle
Det skyldes en donation fra Nordea-fondens Kystpulje på næsten 470.000 kroner, som er givet med henblik på at gøre kysten som oplevelsesrum tilgængelig for alle. Louise Villadsen fra Stenaldercenter Ertebølle er taknemmelig for den økonomiske håndsrækning, idet det længe har været et stort ønske at kunne arbejde mere aktivt med både naturoplevelser og kulturhistorie. 

-Formålet med projektet er at invitere alle besøgende i Ertebølle til på egen hånd eller sammen med centerets naturvejleder at gå på opdagelse i den enestående natur rundt om Ertebølle Hoved og ikke mindst i selve fjorden. Vandet ud for Ertebølle er meget lavt, og derfor er det muligt for selv mindre børn at bevæge sig et godt stykke ud fra kysten for at opleve livet under vand, forklarer Louise Villadsen.  

Resultat af et lokalt samarbejde
Projektet er et samarbejde mellem Stenaldercenter Ertebølle og Ertebølle Samvirke, som udgøres af Støtteforeningen for Stenaldercentret, Ertebølle Borgerforening samt Ertebølle Strand Camping.  I løbet af foråret er der i fællesskab opbygget en ”grejbank”, som består af bl.a. fiskenet, ruser, fiskekroge, kopier af stenalderens fiskeredskaber så som lystere samt naturligvis redningsveste og waders. Dertil kommer kogegrej og guidehæfter, der alt sammen anbringes på trækvogne, som nemt kan fragtes rundt i hele området. Planen er, at trækvognene kan lånes på Stenaldercentret, og for at sikre tilgængelighed for alle, er der indkøbt terrængående kørestole, så også dårligt gående kan komme med helt ud i vandet.
 

Grejbank til naturoplevelse
-Det er vigtigt for os, at alle kan komme med ud i naturen, siger Louise Villadsen, og understreger, bare fordi benene ikke rækker til en længere gåtur i ujævnt terræn, har man stadig stor glæde af at opleve naturen i sin vilde form som her ved Ertebølles vilde kyst.  I løbet af den kommende sommer inviterer stenaldercentrets naturvejleder besøgende med ud i fjorden, hvor der gemmer sig spændende historier fra både nutid og fortid. Der inviteres også på smags- og vandreture langs kysten, og der vil sommeren over være masser af aktivitet på stranden ved Sønderfjord. 

Grejbanken indvies Palmesøndag, og Louise Villadsen glæder sig til at se, hvordan de mange årlige besøgende i Ertebølle tager imod det nye initiativ.

-Mit håb er, at vi her rammer lige ned i tidens ånd, hvor flere og flere søger naturoplevelser som en modvægt til det stressede hverdagsliv. Og her er der tilmed spændende oplevelser for hele familien, som samtidig giver anledning til gode snakke om både fortid og nutid.

 

e-max.it: your social media marketing partner