FARSØ: El cykler er populære som aldrig før, og man kan sjældent bevæge sig ud på en cykeltur uden at støde på en el-cykel eller to.

Nu har du mulighed for at prøvekøre en el-cykel og blive klogere på alle dens fordele, når Vesthimmerlands Cykelcenter inviterer til El Cykel Dage i butikken i Nørregade fra i morgen og frem til på søndag. 

Har vundet stort indpas
Det har sikkert ikke gået din næse forbi, at el cykler har vundet stort indpas på cykelstierne. I løbet af de seneste fem år er salget af de elektriske cykler mangedoblet, og det er ikke længere kun pensionister, der gør brug af el cykler. Med den motordrevne hjælp og følelsen af medvind på cykelstierne er el-cyklen i ”Christania cykel” udgave i mange familier blevet en erstatning for bil nummer to. 

Cykelhandler Thomas Just kan også mærke, at interessen for el-cykler har taget fart i løbet af de seneste år. Han klargører nemlig flere af slagsen til nye kunder hver uge.    

- El cykler kommer helt klart til at være en fast ting på cykelstierne i fremtiden. For det er ikke længere kun den ældre del af befolkningen, der investerer i el-cykler - også de unge er hoppet med på bølgen og bruger dem som transportmiddel til og fra arbejde i stedet for en bil, siger Thomas Just.  

Fokus på el cyklen
Derfor sætter Vesthimmerlands Cykelcenter nu fokus på el cykler og giver dig mulighed for at prøvekøre nogle af de bedste af slagsen. Her vil både Vesthimmerlands Cykelcenter og en ekspert fra el cykelproducenten Gazelle stå klar til gratis at rådgive og vejlede dig til at vælge den helt rigtige el cykel. 

I den forbindelse tilføjer Thomas Just at man skal være opmærksom på batteriets kapacitet. Et batteri kan typisk oplades 1.000 gange, hvilket også er meget. Men får man et større batteri holder det også længere og behøver derfor ikke oplades så tit. Det betyder at man kan spare på opladningerne hen over tid. 

- Så det skal man lige tænke på, ud over at et større batteri naturligvis også kan give længere rækkevidde for dem som gerne cykler på længere ture, siger Thomas Just.    

 

 

e-max.it: your social media marketing partner