Farsø Skole vandt stort ved naturfagsmaraton

FARSØ: Forleden deltog sytten 5. og 6. klasser fra hele Vesthimmerland i et naturfagsmaraton, som fandt sted i Bakkeskolehallen i Skarp Salling.

Gennem et stykke tid har klasserne arbejdet med opgaver under overskriften “Livet i byen”. I den forbindelse har klasserne været sat på otte konkrete opgaver og problematikker, som de har skullet løse på bedste vis og stille op til konkurrence med.  

På Farsø Skole har to 5 klasser og en 6. klasse været særligt ihærdige med deres projekter. Siden starten af januar er der således brugt 8 lektioner om ugen for at komme frem med det bedste projekt.  

Det har især været fagene HDS, natur og teknologi man har brugt men også matematik.  

Eleverne har koblet sig på projekterne med 3 elever i gruppe.  

Farsø Skoles 5c gjorde sig særligt bemærket med at vinde 5 ud af de 8 opgaver, der samtidig gjorde dem til den samlede vinder af helmaratonen.  

De vandt opgavekategorierne ”Den smarte lejlighed”, ”Stop vandspild”, ”Lyd i byen”, ”Gå bananas med Danfoss” og ”En rotte i fælden”.  

De tre drenge David, Gustav og Erwin havde sat sig for at lave en rottefælde med indbygget sensor som lykkedes. Hvorimod Laura og Alberte havde sat sig for at indrette sig bedst muligt på færrest antal kvadratmeter, det betød smarte løsninger opbygget i pap og papir til illustration, som en ekstra finesse havde de også installeret lys i deres modelbygning. Og sådan kunne eleverne komme op med den ene smarte ide efter hinanden, som altså sikrede dem sejren.            

Det skal også nævnes at Ullits Skole klarede sig godt ved at vinde halvmaraton, hvor man kun stiller op i halvdelen af de 8 discipliner.   


Her demonstrerer David, Gustav og Erwin hvordan deres rottefælde virker ved hjælp af en sensor.                  

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: