FARSØ: Sådan slår Farsø Festen sit nyeste initiativ op. Budskabet er både med alvorsord, men også et forsøg på at tænke alternativt.

Som tidligere beskrevet her i avisen, så er Farsø Festen tvunget til at finde på nye ideer til årets fest i Farsø Søanlæg.  

Tivoli kommer ikke
Det er der to årsager til. Det tivoli der i efterhånden mange år har været fast inventar til byfesten i Farsø har meddelt at de ikke længere lægger vejen omkring Farsø. Det skyldes, at der for tivolifolkene ikke er nok penge i Farsø. De seneste år har det nærmest været for gammelt venskabs skyld at Farsø har været på tourplanen.  

Og dermed intet telt
Med tivolis fravær mister man også det store to-mastede bolsjestribede telt. Teltet som efterhånden har været rammen for utallige grisefester, har udgjort tivolis pladsleje for at slå sig ned i Farsø flotteste omgivelser, nemlig Farsø Søanlæg, hvor festen rykkede tilbage til for nogle år siden.  

Formand for Farsø Festen, Ole Winkler er ked at tivolis beslutning, men har også respekt for at der skal tjenes penge. Men beslutningen har givet Farsø Festen en udfordring som man ikke har skullet bekymre sig om i mange år, nemlig det store festtelt.  

-Vi har haft en helt fantastisk samarbejdsaftale, hvor vi har fået stillet teltet til rådighed mod at vi selv har sørget for at stille det op og tage det ned, fortæller Ole Winkler.  

Det praktiske har vi altid løst, da der altid står beredvillige folk klar fra klubberne bag Farsø Festen til at give en hånd, men i år har vi virkelig en udfordring for der er teltet ikke gratis. Ja, rent faktisk har vi ikke noget telt fortæller Ole Winkler og fortsætter:  

Ønsker at finansiere teltleje ved crowfunding
Men vi kan selvfølgelig leje et telt, der når festen er på sit højeste ved grisefesten, kan rumme mellem 500-700 mennesker. Det siger sig selv at det ikke er et almindeligt partytelt men et meget stort telt, og det koster i omegnen af kr. 50.000 at leje.
 

-Da vi ikke har kr. 50.000 i startkapital, da de er udloddet til ungdomsarbejdet i klubberne bag festen og på den måde ikke et sparet op, så har vi måttet tænke alternativt, forklarer Ole Winkler videre

Et klogt hoved foreslog derfor crowdfunding. Crowdfunding er intiativer som støttes af interessenter. I dette tilfælde er interessenterne borgerne eller lokale erhvervsdrivende der gerne vil bakke op om festen.
 

Vi kunne selvfølgelig også have valgt at indføre at sætte prisen betragteligt op til grisefesten eller tage entre til samtlige aktiviteter der finder sted i teltet. Men det har vi i først omgang valgt ikke er den rigtige løsning, siger Ole Winkler, for i crowdfunding - som kan oversættes til netværksfinansiering handler det først og fremmest om sammenhold og netværk som byfesten - i festlig forstand, først og fremmest handler om.  

Alle kan bidrage – også små beløb tæller
Man kan selvfølgelig donere små eller større beløb efter eget valg og det sker via MobilePay. 

Han fortæller, at alle beløb - lige fra en krone og op - har betydning og hjælper i det store billede. 

Og husker man at skrive sit navn i tekstfeltet, så er man også med i lodtrækningen om to billetter til grisefesten inkl. 2 øl kort. 

-Vi håber på den måde at kunne få dækket lejen til teltet, og det vil være en kæmpe hjælp så vi kan koncentrere os om at skabe rammerne for en god fest, siger Ole Winkler, der sammen med resten af Byfestkomiteen og gode ideer fra Farsøs borgere er ved at udtænke den underholdning og aktiviteter der skal afløse tivolis forlystelser.  

Håber på opbakning
Vi håber virkelig på opbakning og rigtig gerne gode ideer til de udfordringer vi står overfor her i 2019. De skal gerne være fundamentet for Farsø Festen både i år – men også i fremtiden, siger Ole Winkler.
 

Han pointerer også, at man ud over at samles til nogle festlige dage også holder festen for at skabe et overskud til ungdomsarbejdet i de fire foreninger bag festen - FUIK, Farsø KFUM HK, Farsø Rideklub og Farsø Motionsklub. Sidste år kunne Farsø Festen således fordele et overskud på 68.786 til deling mellem de fire klubber. 

Afhængig af starthjælp
Men for vi overhovedet kan komme i gang, så har vi altså brug for lidt starthjælpe og derfor håber vi at vi kan komme rigtig langt med crowfunding. Folk i Farsø plejer at være gode til at stå sammen, når det gælder, siger Ole Winkler, der gerne så at byfesten selv havde råd til at leje eller måske købe et brugt telt, hvis økonomien ellers var til det.  

Foruden Formand Ole Winkler består byfestkomiteen af næstformand Palle Bro Kristensen, kasserer Anette Engsig, sekretær Tina Snedker, Bendt Bro Kristensen, Lars H. Larsen og Morten Rosengreen, der alle gerne tager imod gode ideer og muligheder fra byfestens trofaste gæster.

Formand for FarSØ Festen håber festens trofaste gæster vil være med til at crowfounde til lejen af byfestteltet

 

e-max.it: your social media marketing partner