FARSØ: Farsøs nye genbrugsplads på Røjbækvej åbner den 5. april.

Derfor er der lige nu stor aktivitet med at gøre det sidste klar, så mandskab, containere og materiel kan rykke ind på pladsen, for så at kunne åbne lågen for borgerne den 5. april.  

I disse dage er det asfalt omkring servicebygningen der er ved at blive lagt ud.

Flytter på fire dage
Fra på mandag morgen er det definitivt slut på adressen Søndergården 4. Her går personalet i gang med at flytte de mange containere og al anden materiel til den nye plads på Røjbækvej.
 

Det har man fire dage til, hvilket også betyder, at borgerne må undvære at kunne komme af med deres affald til genbrugspladsen i fire dage.   

-Det går nu nok, siger Lene Skjærbæk Røge fra Vesthimmerlands Forsyning, for borgerne har noget at glæde sig til når vi åbner igen. En splinterny plads, hvor der kan sorteres endnu mere end før, helt op til 40 forskellige fraktioner/sorteringer.    

Den mere plads betyder også at Farsøs nye genbrugsplads er arealmæssigt tre gange så stor som den gamle, og det grønne affald igen kan afleveres på genbrugspladsen. Desuden betyder det også, at man igen vil have søndagsåbent.  

Lang tid undervejs
Projekt ny genbrugsplads i Farsø startede tilbage i 2013, hvor regler for støj betød at genbrugspladsen måtte lukke om søndagen og det grønne affald midlertidigt måtte flyttes til Svingelbjergvej. Men pladsen på Søndergården har også længe været udfordret på arealets størrelse. Derfor købte Vesthimmerlands kommune i 2014 arealet på hjørnet af Røjbækvej – det tidligere cementstøberi med tilhørende hal.   

I første omgang var det kun meningen at genbrugspladsen skulle flytte til Røjbækvej, men i 2017 blev det besluttet at materielgården skulle flytte med, og at adressen Søndergården 4 efter flytningen vil blive sat til salg. 

 

e-max.it: your social media marketing partner