VESTER HORNUM: Torsdag morgen mødte udskolingen på Vester Hornum skole ind til et par noget anderledes og længere skoledage end almindeligvis.

Det var i forbindelse med Kulturugen og temadage med overskriften ”Kulturmøde og mangfoldighed”.  

Torsdag morgen og hele fredagen stod i mangfoldighedens tegn. Der blev arbejdet med alle aspekter inden for mangfoldighed, og eleverne mødte udfordringer og opgaver, der satte lys på det at være som alle andre og så måske alligevel ikke helt. Det blev tydeligt, at alle mennesker er forskellige på hver sin forunderlige måde, og fredag middag kunne eleverne aflevere nogle flotte kampagner, der alle satte fokus på mangfoldighed. Disse kampagner bliver senere præsenteret for at udvalgt publikum. 

Resten af torsdagen stod i Kulturmødets tegn. Hvad sker der, når forskellige kulturer mødes, hvordan påvirker det én og hvilke oplevelser kan man få gennem mødet med andre kulturer? Sideløbende med disse spørgsmål blev der lavet iransk mad og bagt iransk brød i massevis, for som kulmination på dagens arbejde, deltog udskolingseleverne i foredraget ”Med Hjertebilen til Iran”, der blev afholdt senere på eftermiddagen. 

Janne og David fortalte om deres rejse i deres VW-bus, kaldet Hjertebilen, gennem Europa med Iran som rejsemål. De fortalte om spændende oplevelser i mødet med iranerne og om som gæst at blive budt til bryllup men også til at opleve hverdagen i en familie. Man fik et indblik i, hvor mange forskellige regler og traditioner, man oplever, når man møder andre kulturer, men også en forståelse for traditionernes baggrund. 

I løbet af foredraget serverede eleverne smagsprøver på en særlig iransk ret, som serveres ved særlige lejligheder. Og ifølge David og Janne smagte retten helt rigtig, som man får den i Iran. 

Foredraget var åbent for alle interesserede, så det var dejligt at se, at flere af tilhørerne ikke var tilknyttet skolen. Vester Hornum Skole og Byens købmand var gået sammen om dette arrangement, og dette samarbejde blev synliggjort igen fredag morgen, da udskolingseleverne trodsede regnen og gik til købmanden for at synge morgensang omkring køledisken. Også her var der opbakning til sangen fra byens borgere.


David og Janne holder foredrag om turen til Iran mens tilhørerne får smagsprøver på en særlig iransk ret.


e-max.it: your social media marketing partner