FARSØ: Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune besluttede tilbage i november 2017 at etablere 2 akutpladser på Plejecenter Vesthimmerland samdriftet med de 4 aflastnings/afklaringspladser som også findes på stedet.

Akutpladserne har været længe undervejs og blev først taget i brug i december. Grunden er at de forholdsvis dyre at have og er beregnet til at koste 2,2 mio. kr. årligt i kraft af fuld sygeplejedækning.  

En anden årsag til forsinkelsen har også været at få styr på sygeplejedækningen og få en samarbejdsaftale på plads mellem almen praksis, akutfunktionen i hjemmeplejen og de regionale behandlingstilbud.   

Akutpladser er senge som ens læge kan henvise til, hvis man ikke er helt rask, men heller ikke så syg, at man behøver at blive indlagt på et sygehus. Ofte efter at have været indlagt og at have fået et mindre tilbagefald. 

Akutpladserne ser i regeringens udspil til en ny sundhedslov ud til at få en større rolle. Man kan forvente at der skal etableres flere akutpladser, men også at der fra regeringen følger penge med til at drifte dem.  

 

e-max.it: your social media marketing partner